Meriverkostot kokoontuvat Naantalissa 21.4.2020

  • Vuosittainen Meriverkostot-tapahtuma kokosi vuosi sitten 500 osallistujaa 150 yrityksestä
  • Tänä vuonna yksi seminaariteemoista keskittyy arktisen alueen mahdollisuuksiin ja vaatimuksiin
  • Turkulaiset korkeakoulut tuovat konsultaatioissaan tarjolle tekniikan asiantuntijatiimiensä TKI-palveluita

Valtakunnallinen Meriverkostot-tapahtuma kerää tänä keväänä Naantaliin suuren joukon meriklusterin toimijoita. Ilmoittautuminen tapahtuman näytteilleasettajaksi on käynnissä, ja jo yli 70 prosenttia näytteilleasettajapaikoista on varattu.

– Tapahtuman painopisteenä on edesauttaa yritysyhteistyön kasvattamista. Meriverkostojen suosio perustuu siihen, että tässä tapahtumassa yritykset ovat oikeasti saaneet kauppaa ja tulevat siksi uudestaan, kertoo Naantalin kaupungin elinkeinoasiamies Jorma Ranta, joka vastaa tapahtuman toteutuksesta.

Näytteilleasettajista yli puolet tulee Varsinais-Suomen ulkopuolelta, kuten Pirkanmaalta, Pohjanmaalta, Päijät-Hämeestä ja Uudeltamaalta.

– Meriverkostot on kasvattanut jatkuvasti suosiotaan vuosittain toteutettavana alan tapahtumana. Viime tapahtumassa oli jo 500 osallistujaa 150 yrityksestä eri puolilta Suomea, Ranta toteaa.

Meriverkostot-tapahtumassa ovat edustettuina laivanrakennus-, merikuljetus-, satama- ja logistiikkatoiminnot. Tapahtuma on jaettu aamupäivän seminaariosuuteen, jossa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja alan tulevaisuudennäkymistä. Iltapäivällä messukävijöillä on mahdollisuus tutustua näytteilleasettajien toimintaan.

Tänä vuonna tapahtuman seminaaripuheenvuoroissa katsantokantaa laajennetaan arktisen alueen tarjoamiin mahdollisuuksiin ja vaatimuksiin. Aiheesta kertovat Pori Offshore Constructions Oy:n toimitusjohtaja Manu Grönlund sekä Helsinki Shipyard Oy:n suunnittelujohtaja Juho Ala-Peijari.

Verkostoyhteistyöstä ja sopimuskumppanuudesta puheenvuorot pitävät helsinkiläisen Merima Oy:n hankintajohtaja Harri Suutari sekä Meyer Turku Oy:n Head of Investment Program Tero Lahti.

Tänä vuonna Meriverkostot-tapahtumaa täydennetään myös tuomalla yrityksille mahdollisuus varata konsultaatioaika Turun yliopiston, Åbo Akademin ja Turun ammattikorkeakoulun tekniikan asiantuntijatiimin kanssa. Tapaamisessa haetaan yhdessä ratkaisuja ajankohtaisiin osaamis- ja TKI-tarpeisiin.

Ilmoittautuminen konsultaatioihin ja tapahtumakävijäksi julkaistaan kevään aikana tapahtuman verkkosivuilla www.naantali.fi/meriverkostot.

Meriverkostot 2020 tiistaina 21.4.2020 kello 9.00–16.00 Naantalin kylpylässä os. Matkailijantie 2, 21100 Naantali. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: www.naantali.fi/meriverkostot