TechTurku Week on kurkistus huomiseen

  • TechTurku Week 2020 (ent. Turku ICT Week) keskittyy uusien teknologioiden tuomiin mahdollisuuksiin
  • Maaliskuun ensimmäisen viikon tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia
  • Teeemaviikko yhdistää alueen toimijoita vahvistaen seudun innovatiivisuutta ja kilpailukykyä 

Tekniikan koulutuksen sekä tutkimus- ja innovaatiotoiminnan vahvistuminen yhdessä elinkeinoelämän muuttuvien tarpeiden kanssa ovat ohjanneet tutun informaatio- ja viestintäteknologiaan painottuvan teemaviikon uudistumista. Aiemmin Turku ICT Weekin nimellä järjestetty teemaviikko tuo pääosin Turun tiedepuistoon 12 erillistä tilaisuutta, joissa korostuvat etenkin uusien teknologioiden avaamat mahdollisuudet.

Ensi viikon maanantaista perjantaihin ajoittuvan TechTurku Weekin koordinointi on tuttuun tapaan Turun seudun yhteisen kehitysyhtiön Turku Science Park Oy:n vastuulla. Markkinointijohtaja Minna Karhu sanoo, että teemaviikkoon kuuluvat yksittäisten tilaisuuksien ohella vuosittain toistuvat tapahtumat, kuten turkulaisten korkeakoulujen opiskelijaprojekteja esittelevä ICT Showroom ja sitä edeltävä Turun kauppakamarin ICT-valiokunnan TEEMA 2020 -seminaari.

Tämän vuoden ohjelmasta Karhu nostaa esiin maanantaina 2.3. viikon käynnistävän From AI idea to production -tilaisuuden.

– Saamme kuulla viime syksynä pilotoituun, Turun yliopiston, Åbo Akademin ja Turku Science Park Oy:n järjestämään AI Business Academyyn osallistuneiden yritysten kokemuksia tekoälystä. Samalla esittelemme kohta alkavan kevään AIBA-jakson sisältöjä ja tutkimustuloksia siitä, miten Turun seudun yritykset suhtautuvat tekoälyyn ja siihen valmistautumiseen.

Viikon mittaan syvennytään myös mm. Turku Science Park Oy:n avaruusteknologioiden hyödyntämiseen keskittyvään uuteen SpaceUp -kiihdytysohjelmaan, Turun yliopiston uusien DI-koulutusohjelmien sisältöihin sekä uusien teknologioiden elämys- ja matkailubisnekselle tarjoamiin mahdollisuuksiin. Kansainvälistä näkökulmaa tuovat International Working Women of Finland -kokoontuminen sekä monikulttuurisuuden ja kansainvälisten osaajien tuomasta kilpailuedusta keskusteleva Talent Boost Breakfast.

– Viikon perjantaina päättävä Curriculum for Future tuo Turkuun visionääriksi, kirjailijaksi, keksijäksi ja futuristiksi kutsutun Perttu Pölösen. Hän alustaa keynote -puheenvuorollaan paneelikeskustelun, jossa Turun ammattikorkeakoulun rehtorin Vesa Taatilan johdolla pohditaan Suomelta ja suomalaisilta globaalissa kilpailuasetelmassa tulevaisuudessa edellytettävää osaamista ja kyvykkyyttä, Minna Karhu kertoo.

Tänä vuonna yhdeksättä kertaa toteutettava TechTurku Week nostaa esiin kaikkea sitä huippuluokan osaamista, mitä Turun seudun korkeakouluista, tutkimusyhteisöistä ja myös yrityksistä löytyy. Turku Science Park Oy:n ohella ohjelmasta vastaavat Turun kaupunki, Turun ammattikorkeakoulu, Koneteknologiakeskus Turku Oy, Turun kauppakamari, Åbo Akademi ja Turun yliopisto.

TUTUSTU VIIKON TARJONTAAN TARKEMMIN: www.techturkuweek.com