Varsinais-Suomen edustaja Nuori Yrittäjyys -finaaliin ratkaistaan Raisiossa

  • Nuori Yrittäjyys ry:n yrittäjyyskilpailun Varsinais-Suomen semifinaali pidetään 5.3.
  • Uskalla yrittää -kilpailussa on mukana 600 nuorten kouluissa perustamaa yritystä
  • Kevään finaalissa Helsingissä ratkeaa Suomen edustaja Portugalin EM-kisoissa

Voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n valtakunnallinen Uskalla Yrittää –yrittäjyyskilpailu saapuu Raisioon torstaina 5.3. Varsinais-Suomen semifinaalissa nuorten yritykset tavoittelevat edustuspaikkoja huhtikuiseen SM-finaaliin.

""
Nuori Yrittäjyys -kilpailun Varsinais-Suomen semifinaalitunnelmia keväältä 2019.

Lapsille ja nuorille oman polun löytäminen ei ole aina helppoa. Vuosi yrittäjänä -ohjelma on yksi toimivaksi todettu toteutustapa. Uskalla Yrittää -kilpailussa on tänäkin vuonna mukana n. 600 uutta yritystä, joita nuoret ovat perustaneet tänä lukuvuonna kouluissaan Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Kaikkiaan ympäri Suomea järjestetään talven aikana 14 semifinaalia.

Raision semifinaalissa nuorten upeisiin yrityksiin voi tutustua Kauppakeskus Myllyyssä 5.3. klo 12-16. Raision semifinaalissa peruskoulun ysiluokkalaiset ja toisen asteen opiskelijat esittelevät ja myyvät tuotteitaan ja palveluitaan.

Yrittäjistä ja liike-elämän ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsee ja palkitsee tapahtuman päätteeksi parhaat yritykset, jotka etenevät keväällä Helsingissä järjestettävään finaaliin. Finaali on ohjelmien Suomen mestaruuskilpailu. Valtakunnan paras toisen asteen nuorten yritys edustaa Suomea Nuori Yrittäjyys -yritysten EM-kilpailuissa Portugalissa, Cascaisissa heinäkuussa.

Voittoa tavoittelematon Nuori Yrittäjyys ry (NY) vaikuttaa toiminnallaan 7-29-vuotiaiden lasten ja nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja talouslukutaitoihin. Yhdistyksen toiminta tavoitti viime lukukaudella yli 70 000 lasta ja nuorta. 

NY on osa kansainvälistä Junior Achievement (JA) -verkostoa. JA on maailman laajin ja vanhin yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta nuorille tarjoava organisaatio. 101-vuotias verkosto tavoittaa vuosittain yli kymmenen miljoonaa oppilasta yli sadassa maassa.