Lisäävän valmistuksen täydennyskoulutusta suunnittelijoille ja yritysjohdolle

  • Lisäävän valmistuksen tehokkaampi hyödyntäminen edellyttää yritysten suunnitteluosaamisen vahvistamista
  • Turussa alkavat koulutukset lisäävät suunnittelijoiden ja yritysjohdon ymmärrystä aiheesta
  • Ilmoittautumisaika päättyy runsaan viikon kuluttua

Turku Science Park Oy:n, Meyer Turku Oy:n Laivanrakennuskoulun ja Etteplan Oyj:n yhteistyössä toteuttama 3D-tulosteiden suunnittelukoulutus tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kehittää uusien valmistustekniikoiden osaamistaan. Maaliskuussa alkava koulutus antaa etenkin kokeneille suunnittelijoille mahdollisuuden laajentaa osaamistaan 3D-tulostamisen tuomista mahdollisuuksista.

– Moni alueellamme toimiva suunnittelutoimisto omaa huippuosaamista perinteisissä valmistustekniikoissa. Usein haasteeksi nousevat kuitenkin uudet, ns. lisäävän valmistuksen menetelmät. Näiden haasteiden häivyttämiseksi yrityksissä olisi tärkeää parantaa kokeneiden suunnittelijoiden ja nuorempien, jo opiskeluaikanaan lisäävään valmistustekniikkaan perehtyneiden osaajien keskinäistä ymmärrystä, toteaa koulutusta Turku Science Park Oy:ssä koordinoiva asiakkuuspäällikkö Vesa Erkkilä.

Suunnittelijoiden ohella tulisi myös yritysjohdon tunnistaa lisäävän valmistuksen tuomat stragiset edut muuttuvassa toimintaympäristössä.

– Ilman johdon ja omistajien perusymmärrystä yrityksen kilpailukyky voi heiketä ja investointipanokset saattavat ohjautua vääriin asioihin. Siksi järjestämme myös tiiviimmän Manager-koulutuksen aiheesta, Erkkilä jatkaa.

Suunnittelijoille kevään aikana pidettävä koulutus kestää viisi päivää, yrityksen johdon koulutus kaksi päivää. Molempien ryhmien ensimmäinen tapaaminen on 3.3.2020. Muut päivät sijoittuvat maalis-toukokuulle.

Tarkempi kuvaus koulutuksista, hintatiedot ja Ilmoittautuminen koulutuksiin jatkuu 17.2. asti täällä. Lisätietoja voi tiedustella myös suoraan Turku Science Park Oy:stä Vesa Erkkilältä.

Katso webinaari-tallenne koulutuksen esittelystä tästä linkistä.