SpaceUp Acceleration Programme valmentaa avaruusbisnekseen

  • Avaruusteknologia ja satelliittidata avaavat yritystoiminnalle kasvumahdollisuuksia
  • Turku Science Park Oy käynnistää maaliskuun alussa teemaan keskittyvän valmennusohjelman
  • SpaceUp Acceleration Programmeen voi hakea 26.2. saakka

Suomesta on kovaa vauhtia kehittymässä avaruusalan startup-keskittymä. Mahdollisuudet hyödyntää esimerkiksi satelliittidataa liiketoiminnan raaka-aineena kasvavat jatkuvasti ja kiinnostus toimia tällä sektorilla on kasvussa.

– Avaruusliiketoiminnan käynnistäminen ei ole rakettitiedettä, vaan vaatii oivallusta asiakastarpeiden ja avaruusteknologian tarjoamien mahdollisuuksien kohtaamisesta. Mahdollisuuksia löytyy mm. automatisoituvasta meriliikenteestä, biotaloudesta tai energiasektorilta, kertoo TechTurku -tiimin asiakkuuspäällikkö Timo Huttunen Turku Science Park Oy:stä.

Avaruusalan liiketoiminnasta kiinnostuneet voivat nyt osallistua Turku Science Park Oy:n tarjoamaan valmennusohjelmaan. Ohjelmaan voivat hakea yksittäiset henkilöt, tiimit tai jo perustetut yritykset, joilla on avaruusteknologiaa hyödyntävä liikeidea.

– Näillä avaruusteknologioilla tarkoitetaan satelliittidataa, -paikannusta ja -tietoliikennettä. Kyseeseen voi tulla myös jokin avaruuslennoista tai avaruuslaitteiden valmistuksesta siirtyvä teknologia, jolla voisi olla käyttöä muussa teollisuudessa. Tervetulleita ovat myös ideat, jotka liittyvät itse avaruusbisnekseen, eli esimerkiksi satelliittien ja niissä käytettävien instrumenttien tai ohjelmistojen rakentamiseen.

SpaceUp Acceleration Programme tarjoaa osallistujalle oman henkilökohtaisen mentorin ja koulutusta. Koulutuksissa käydään läpi yrityksen perustamiseen ja liiketoiminnan suunnitteluun liittyviä perusasioita sekä valmennetaan hakemaan rahoitusta Euroopan avaruusjärjestön ohjelmista. Ohjelma käynnistyy 3.3. ja päättyy 27.4.. Hakemuksen ohjelmaan voi jättää 26.2. mennessä tällä sivulla. Koulutuksen kieli on englanti ja ohjelman aikana tilaisuudet järjestetään Turussa ja Espoossa klo 15–18 välisenä aikana.

SpaceUp Acceleration Programme on osa BalticSatApps -projektia, jonka on rahoittanut Euroopan Unionin aluekehitysrahasto (EAKR). Lisätietoja voi tiedustella Timo Huttuselta Turku Science Park Oy:stä.