NollaE:n kehittämä ohjelmisto voitti Asuntomarkkinat 2020 -innovaatiokilpailun

  • Turkulaistoimiston ohjelmisto palkittiin energiatehokkuusohjelmistostaan
  • Kriteereinä valinnalle olivat mm. innovatiivisuus, uutuusarvo ja toteuttamiskelpoisuus
  • Palkinnon jakoivat Business Finland, Teknologiateollisuus, KIRAHub ja Rakennuslehti

Energiatehokkuuden konsulttitoimisto NollaE:n kehittämä ohjelmisto voitti asuntorakentamisen innovaatiokilpailun. Ohjelmisto mahdollistaa energiatehokkuusinvestointien toteuttamisen taloudellisesti kannattavasti.

""
Kuvassa vasemmalta Business Finlandin kehityspäällikkö Mika Lautanala, nollaE:n toimitusjohtaja Nikolas Salomaa ja Sanoma Tekniikkajulkaisuiden toimitusjohtaja Teemu Vehmaskoski, kuva: Business Finland

Business Finland, Teknologiateollisuus, KIRAHub ja Rakennuslehti palkitsivat NollaE:n ohjelmiston Asuntomarkkinat 2020 -tapahtumassa torstaina 30.1.2020. NollaE:n kehittämä ohjelmisto mahdollistaa rakennusten energiatehokkuustoimenpiteiden toteuttamisen taloudellisesti kannattavasti. Se tuottaa vain olennaista ja puolueetonta tietoa, ja helpottaa näin päätöksentekoa energiatehokkuusinvestointia suunniteltaessa.

Kilpailun arviointikriteereinä käytettiin innovatiivisuutta, uutuusarvoa, toteuttamiskelpoisuutta sekä kaupallisia mahdollisuuksia. Lisäksi arvioitiin kilpailuehdotuksen vientipotentiaalia, sekä sen tuomaa lisäarvoa rakentamiseen tai asumiseen ja asumisen palveluihin.

NollaE pääsi asiantuntijaraadin valitsemana innovaatiokilpailun finaaliin ja Asuntomarkkinat 2020 -tapahtuman osallistujat äänestivät NollaE:n ohjelmiston voittajaksi.

Ohjelmistolla energiatehokkuusinvestoinnit taloudellisesti kannattaviksi

NollaE:n kehittämän ohjelmiston tekemässä energiatehokkuuden optimoinnissa energiaratkaisu perustuu kiinteistön yksilölliset ominaisuudet huomioivaan laskentaan. Ohjelmisto laskee 100:sta jopa 10.000:een energiatehokkuutta parantavaa toimenpideyhdistelmää riippuen kohteesta ja listaa taloudellisesti järkevimmät ja laiteriippumattomat vaihtoehdot. Optimaalinen ratkaisu tuottaa investoinnille suurimman sijoitetun pääoman tuoton.

Energiatehokasta rakennusta suunnitteleva tai kiinteistön energiasaneerausta harkitseva säästää ohjelmiston avulla aikaa, rahaa ja vaivaa.

– Ilmastonmuutoksen torjunta edellyttää valtavia taloudellisia panostuksia tulevina vuosina. Rakennukset kuluttavat edelleen paljon energiaa ja tuottavat suuren osan päästöistä. Ohjelmistomme avulla rakennusten energiankulutus ja samalla päästöt voidaan minimoida taloudellisesti kannattavasti. Olemme iloisia innovaatiokilpailun voitosta, sanoo NollaE:n toimitusjohtaja Nikolas Salomaa.