Kauppakamarin vientipalkinto Langh Tech Oy:lle

  • Vientipalkinnon myöntää Turun kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunta
  • Yhtiö kehittää ja tuottaa laivojen rikkipesureita
  • Vienti tuo Langh Tech Oy:n kaiken liikevaihdon

Turun kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunta on myöntänyt vuoden 2019 Varsinais-Suomen vientipalkinnon Langh Tech Oy:lle. Palkinnon vastaanotti 3. helmikuuta Langh Techin hallituksen puheenjohtaja Linda Langh.

Langh Tech Oy tuottaa ja kehittää laivojen rikkipesureita ja niihin liittyviä vedenpuhdistusyksiköitä. Pakokaasupesureiden asiakkaina ovat kansainväliset rahtilaiva- ja risteilijävarustamot. Pesurijärjestelmien asennukset ja käyttöönotot toteutetaan korjaus- ja uudisrakennustelakoilla niin Euroopassa kuin Aasiassa. Langh Tech Oy:n suurimmat vientimaat ovat Etelä-Korea, Kiina, Japani, Saksa, Italia, Kreikka, Tanska ja Norja. Vuonna 2015 perustettu yritys on noussut nopeasti oman teknologiansa parissa koko maailman TOP 3 -toimittajiin.

""
Vientipalkinto jaettiin kauppakamarilla. Kuvassa (vas.) Turun kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunnan puheenjohtaja Pasi Vuorinen, Langh Tech Oy:n hallituksen puheenjohtaja Linda Langh sekä palkintoa jakamassa ollut Suomalais-Venäläisen kauppakamarin markkinointi- ja viestintäjohtaja Satu Niemelä.

Vientipalkinnon avulla Turun kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunta pyrkii nostamaan esiin kannustavia esimerkkejä varsinaissuomalaisista kansainvälisesti menestyvistä yrityksistä.

– Tärkeimmät kriteerit palkinnon saamiseen ovat viennin osuus liikevaihdosta ja viennin prosentuaalinen kasvu. Langh Tech Oy:n liikevaihdosta sata prosenttia syntyy viennistä, ja yrityksen liikevaihto on kasvanut viime vuosina kovaa vauhtia. Lisäksi yritys tekee tärkeitä tuotteita puhtaamman maailman puolesta, Turun kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunnan puheenjohtaja Pasi Vuorinen toteaa.

Turun kauppakamari jakoi Varsinais-Suomen vientipalkinnon nyt kahdettatoista kertaa. Aiemmin palkittuja yrityksiä ovat Bayer Oy, Vahterus Oy, Treston Oy, Trafotek Oy, Ledil Oy, Almaco Group sekä Elomatic Oy, Teleste Oy, Hytest Oy, Biovian Oy ja Pemamek Oy.