Navigate tuo 200 meriteollisuuden yrityksen edustajat Turkuun

  • Suomen suurin meriteollisuuden messutapahtuma Navigate 2020 järjestetään 22.–23.1.
  • Mukana on johtavia suomalaisia ja pohjoismaisia yrityksiä sekä meriteollisuuden ammattilaisia
  • Tapahtumassa on kaikkiaan mukana noin 200 yritystä

Suomen suurin meriteollisuuden messutapahtuma Navigate järjestetään Turun Messukeskuksessa joka toinen vuosi. Nyt järjestettävä tapahtuma on järjestyksessään kuudes.

­­– Navigaten pääteemoja ovat tällä kertaa tulevaisuuden osaaminen, digitalisaatio, vihreä merenkulku sekä meriteollisuus ja logistiikka. Navigate 2020 on merkittävä verkostoitumis- ja matchmaking-tapahtuma alan toimijoille, jotka etsivät kumppaneita kaupalliseen yhteistyöhön tai kehitystoimintaan, sanoo Turun Messukeskus Oy:n projektijohtaja Krista Ahonen.

Navigate 2020 on mm. varustamoiden ja laivayhtiöiden, satamaoperaattoreiden ja alan viranomaisten kohtaamispaikka ja uuden sukupolven teollisuusyritysten yhteistyö- ja keskustelufoorumi. Esillä ovat tällä kertaa erityisesti tulevaisuuden haasteet ja mahdollisuudet.

Yksi tapahtuman kohokohdista on Telakkateollisuus 2030 -keskustelu, jossa ovat mukana COO Esko Karvonen, Helsinki Shipyard Oy, varatoimitusjohtaja Tapani Pulli, Meyer Turku ja CEO Jyrki Heinimaa, Rauma Marine Constructions. Keskustelussa käydään läpi mm. mitä osaamista tulevaisuudessa tarvitaan telakkateollisuudessa, mikä rooli on digitalisaatiolla ja mitä voidaan oppia muilta teollisuuden aloilta. Keskustelu on ohjelmassa 22.1. kello 14.

Navigate 2020 -messujen yhteydessä on myös kansainvälisen yritys- ja opiskelijakilpailun, IntelligenceHunt6 ‑projektin finaali. IntelligenceHunt projekti tuo yhteen meriteollisuuden yritykset ja kansainväliset opiskelijat, alan potentiaaliset seuraavan sukupolven osaajat.

Tapahtuman järjestää SeaFocus yhdessä Turun Messukeskuksen kanssa. Puhujina kuullaan meriteollisuuden ja logistiikan ammattilaisia sekä projektissa mukana olevien case-yritysten edustajia. Eurooppalaisten korkeakoulujen opiskelijoista koostuvat tiimit esittelevät ideansa yleisölle ja puolueettomalle asiantuntijaraadille. Kymmenen opiskelijatiimin tuoreet ja rajoja rikkovat lähestymistavat pureutuvat alan ajankohtaisiin teemoihin ja haasteisiin.

Varustamot ovat laajasti edustettuna IntelligenceHunt-finaalissa. DFDS, Stena, Finnlines Grimaldi Group Company, Tallink Silja ja ESL Shipping esittelevät näkemyksiään alan kehityssuunnista sekä toimialan kannattavan ja kestävän kasvun edellyttämistä toimenpiteistä.

Navigateen sisältyy myös Navigate Matchmaking ‑tapahtuma, jonka tarkoituksena on laajentaa yritysten verkostoitumismahdollisuuksia. Matchmakingin järjestelyistä vastaa suomalaisyrityksille suunnattujen Enterprise Europe Network -palveluita mm. Turun seudun yrityksille tuottava Turku Science Park Oy.

Ensimmäisen kerran järjestimme matchmakingin vuonna 2016. Kaksi vuotta sitten kuudesta eri maasta saapuneiden osallistujien määrä nousi sataan.

– Rekisteröityminen on vielä auki ja olemme valmistautuneet jälleen samankokoiseen osallistujajoukkoon. Jo nyt on nähtävissä, että tänä vuonna osallistujia on ainakin kahdeksasta eri maasta, kertoo yritysneuvoja Megumi Hayashi Turku Science Park Oy:stä.

– Tänä vuonna näyttäisi osallistujissa olevan myös aika paljon IT-puolen toimijoita, esimerkiksi AR/VR- sekä IoT-ratkaisuja tarjoavia yrityksiä, Hayashi jatkaa.

Navigate Turun Messukeskuksessa 22.–23.1.2020 klo 10–17.