Turun telakka luovutti Costa Smeraldan

  • Meyer Turku on luovuttanut Costa Smeraldan tilaajalleen Costa Cruisesille
  • Alus on innovatiivisimipia ja kauneimpia Turun telakalla rakennettuja aluksia
  • Laivalla on paljon energiatehokkaita, älykkäitä ratkaisuja

Meyer Turun telakka on luovuttanut Costa Smeraldan sen tilanneelle Costa Cruises -varustamolle. Alus siirtyi Turusta Barcelonaan. 180 000 bruttovetoisuustonnin risteilijä on yksi innovatiivisimmista ja kauneimmista laivoista, mitä Turun telakalla on koskaan rakennettu.

– Costa Smeralda on merkittävä lisä LNG:tä polttoaineena käyttävien alusten joukkoon. Kyse on teknologiasta, johon olemme ensimmäisten joukossa uskoneet. Olemme investoineet Costa Groupissa viiden uuden LNG-aluksen rakentamiseen osana haluamme toimia kestävän matkailun edelläkävijänä, sanoi Costa Cruises -varustamon presidentti  Neil Palomba.

Costa Smeralda on yksi LNG-käyttöisten risteilijoiden edelläkävijöistä. LNG:n käyttö polttoaineena on ympäristöystävällisempää ja pienentää merkittävästi mm. CO2-päästöjä. Alusta voi pitää myös luovan italialaisen designin ja innovatiivisten matkustajatilojen läpimurtona.

– Olemme käyttäneet kaiken osaamisemme ja mielikuvituksemme laivan suunnittelussa ja rakentamisessa. Erityisesti haluan mainita Colosseon, kolmen kannen avoimen tilan huippuluokan av-teknologioineen laivan keskellä. Matkustajat voivat kokea tilassa poikkeuksellisen hienoja show-esityksiä, sanoo Meyer Turku Oy:n toimitusjohtaja Jan Meyer.

Costa Smeralda on todellinen ”smart city”. LNG:n ohella laiva sisältää ison joukon muita ainutlaatuisia teknologisia ratkaisuja, jotka vähentävät ympäristölle aiheutuvia rasituksia. Sähkön kulutusta pienentävät mm. LED-valaistus, moottoreiden tuottaman lämmön talteenotto ja uuden sukupolven hissiteknologia.