Faron Pharmaceuticals listautui myös Helsingin pörssiin

  • Turkulaisen lääkeyhtiö Faron Pharmaceuticalsin osakkeella käydään kauppaa nyt Lontoon ohella myös Helsingin pörssinssä
  • Kaupankäynti Helsingissä helpottaa pohjoismaisten sijoittajien kaupankäyntiä yhtiön osakkeella
  • Faronin tunnetuimpia lääkekehitysohjelmia ovat Clevegen ja Traumakine

Kaupankäynti turkulaisen biolääkeyritys Faron Pharmaceuticals Oy:n osakkeilla on alkanut 3.12. Nasdaq First North Growth Market -kasvumarkkinalla. Yhtiön toimialaluokitus on Terveydenhuolto. Tähän asti Faronin osake on ollut listattuna Lontoon pörssin AIM-markkinapaikalla, johon yhtiö listautui vuonna 2015. Faron Pharmaecuticals on Nasdaqin pohjoismaisten pörssien 54. uusi yhtiö tänä vuonna, ja yhtiön listautuminen on kuudes listautuminen Helsingin pörssissä vuonna 2019.

Faron on kliinisen vaiheen biolääkeyritys, joka kehittää uusia hoitoja sairauksiin, joiden hoidossa on merkittäviä puutteita. Yrityksen lääkekehitysohjelmat perustuvat reseptoreihin, joilla on merkitystä immuunivasteen säätelyssä, onkologiassa ja elinvammoissa. Faronin immuuniterapiaan kehittämä Clevegen on uudentyyppinen anti-Clever-1-vasta-aine, jolla on kyky muuntaa immuniteetin tukahtuminen immuniteetin aktivoitumiseksi erilaisissa sairauksissa, mikä tuo mahdollisuuksia onkologiaan, tarttuvien tautien hoitoon ja rokotteiden kehittämiseen.

Clevegen on edennyt faasi I/II:n kliiniseen kehitykseen uudentyyppisenä makrofaageihin kohdistuvana immuniteetin tarkistuspisteisiin perustuvana immunoterapiana potilailla, joilla on kiinteä kasvain, ja johon hoito ei tehoa. Clevegeniä voidaan käyttää yksinään tai yhdistelmähoitona muiden immuniteetin tarkistuspisteisiin perustuvien molekyylien kanssa.

Faronin verenvuotojen ja elinten toimintahäiriöiden estämiseen kehittämän lääkekandidaatin, Traumakinen, faasi III:n kliininen tutkimus akuutin keuhkovamman (Acute Respiratory Distress Syndrome, ARDS) hoidossa on saatu päätökseen. Jatkokehitystä koskevia suunnitelmia viimeistellään parhaillaan, jotta vältetään steroidien häiritsevä yhtäaikainen käyttö Traumakinen kanssa.

– Olemme hyvin tyytyväisiä siitä, että osakkeemme on nyt listattu myös Nasdaq Helsingin First North -kasvuyhtiölistalla. Rinnakkaislistautumisen tavoitteena on parantaa yhtiön näkyvyyttä ja mahdollistaa kaupankäynti pohjoismaisille sijoittajille, sillä meillä on paljon suomalaisia ja muita pohjoismaisia osakkeenomistajia, kertoo Faron Pharmaceuticalsin toimitusjohtaja Markku Jalkanen.

Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman toivottaa Faron Pharmaceuticals tervetulleeksi Nasdaq First North -kasvumarkkinalle.

– On hienoa, että yhtiö päättää rinnakkaislistautua Suomeen, jotta pohjoismaisten osakkeenomistajien kaupankäynti yhtiön osakkeella helpottuu. Odotamme innolla pitkää yhteistyötä yhtiön ja sen osakkeenomistajien kanssa.