Konkreettisia toimia vaaditaan osaajien houkutteluun ja pitoon Suomessa

  • Verkostot ovat tärkeässä roolissa kansainvälisten osaajien pitämisessä Suomessa
  • Suurilla yrityksillä on parhaat käytännöt monimuotoisuuden kehittämiseen
  • Yrityksiä kannustetaan käyttämään englantia työkielenä

Järjestyksessään kolmas kansallinen Talent Boost Summit järjestettiin marraskuun 12. päivänä Logomo Teatrossa, Turussa. Tapahtuman teemana oli kansainvälisten osaajien pitovoiman tehostaminen sekä miten parantaa liiketoimintaa kansainvälisten osaajien kautta. Talent Boost Summit keräsi yhteen yli 200 edustajaa aina ministeritasolta yrityksiin sekä kansainvälisiin osaajiin asti.

Tapahtuman avasi työministeri Timo Harakka painottamalla kansainvälisten osaajien houkuttelun tärkeyttä. Sonja Hämäläinen, maahanmuuttojohtaja työ- ja elinkeinoministeriöstä peräänkuulutti konkreettisia ideoita kansainvälisten osaajien rekrytointiin sekä heidän pitämiseensä Suomessa. Hämäläinen kertoi erilaisista yrityksille tarjolla olevista Suomen Talent Boost verkoston tarjoamista palveluista kyseisiin ongelmiin. Hän kehotti kiinnostuneita tahoja ottamaan yhteyttä omansa alueen Talent Boost koordinaattoriin.

Suurille yrityksille keskustelu siitä mitä arvoa kansainväliset osaajat tuovat yritykseen on itsestään selvää. Johanna Kakkuri, HR johtaja Wärtsilästä painotti, miten he eivät palkkaa kansainvälisiä osaajia, vaan parhaimpia osaajia. Kakkuri kertoi, miten tuomalla erilaisia osaajia yhteen syntyy uusia ideoita, joiden avulla pysyä innovatiivisena.

Englannin kielen tärkeys nousi esille useaan kertaan tapahtuman aikana. Erityisesti tekniikan alan yrityksissä englantia pidetään oletusarvona. Ilkka Immonen, toimitusjohtaja BON Games, sanoi, että englannin kieli on osa keinoja, joilla uusi työntekijä saadaan tuntemaan olonsa tervetulleeksi uuteen työyhteisöön. Englanti on siis tärkeää osa työkulttuuria, kun taas suomen kieltä pidetään tärkeänä osana integroitumista Suomeen.

Tutustu pidempään englannin kieliseen kirjoitukseen Talent Boost Summit 2019:sta klikkaamalla tästä.

Talent Boost Summit 2019 -tallennus löytyy Youtubesta klikkaamalla tästä.