Hae mukaan hyvinvointiteknologian rekry- ja täydennyskoulutuksiin

  • Haku HealthTech Academyyn ja Terveys- ja hyvinvointiteknologian modulaariseen täydennyskoulutusohjelmaan on käynnissä
  • HealthTech Academy  kouluttaa yrityksille terveysteknologia-alan ymmärrystä omaavia kykyjä
  • Terveys- ja hyvinvointiteknologian modulaarinen täydennyskoulutusohjelma on suunnattu ict-alan asiantuntijoille, jotka haluavat syventää terveysteknologian asiantuntijuuttaan

Turun seudulla on tällä hetkellä tarjolla kaksi mielenkiintoista terveysteknologiaan keskittynyttä täydennys- ja rekrytointikoulutusohjelmaa. Joulukuussa 2019 käynnistyy seuraava HealthTech Academy -rekrytointikoulutusohjelma, tarjoaa yrityksille tuoreita kykyjä nopeasti ja kustannustehokkaasti – mihin tahansa rooliin, jossa terveysteknologia-alan ymmärryksestä on hyötyä. Hakijat ovat aiempien ohjelmien kautta työllistyneet esimerkiksi tuotekehitykseen, tuotannon- tai projektinjohtoon, laadunhallintaan, laitehuoltoon, analytiikkaan, asiakastyöhön tai IT-alan eri tehtäviin.

– Ohjelman hakijoilla on ollut taustaa esimerkiksi bioinformatiikasta tai luonnontieteistä, hoito-, tutkimus- tai laboratoriotyöstä, laadunhallinnasta ja -varmistuksesta, laitehuollosta tai sähkö-, mekaniikka-, tai elektroniikkasuunnittelusta, tuotekehityksestä tai projektinvedosta, IT-alasta, myynnistä tai markkinoinnista, kertoo projektipäällikkö Janette Uusitalo rekrytointi- ja urapalveluyritys Saranen Consultingilta.

Yhteistyökumppanina koulutuksessa toimii Healthtech Finland ja pääkouluttajana regulaatioasiantuntija Tom Ståhlberg. Lähiopetuspäivien aikana käydään läpi tärkeimmät terveysteknologia-alan ajankohtaiset asiat, kuten uusimmat regulaatiot ja säännökset, laadunhallintajärjestelmät, tuotekehitys, myynti- ja markkinointi, data-analytiikka ja projektinhallinta. Koulutuksen tavoitteena on tukea alalle työllistymistä. Hakuaika päättyy 17.11.2019.

Turun yliopistossa on tarjolla alan täydennyskoulutusta. Ict-alan asiantuntijoille suunnattu terveys- ja hyvinvointiteknologian täydennyskoulutusohjelma tähtää ict-alan osaamisen uudistamiseen, uuden terveys- ja hyvinvointialan asiantuntijuuden lisäämiseen sekä yrittäjyysosaamisen kehittymiseen.

Kohderyhmää ovat Turun ja erityisesti Salon talousalueen ict-osaajat, työttömät ja asiantuntijat sekä työttömyysuhan alaiset ict-alan korkeakoulutetut. Pohjakoulutusvaatimuksena ohjelmaan on vähintään alempi ICT-alan korkeakoulututkinto.

– Täydennyskoulutusohjelman kurssit toteutetaan 2.9.2019–31.8.2020. Koulutuksen voi viimeistellä mahdollisella harjoitustyöllä tai yrittäjyysvalmennukseen liittyvällä kirjallisella tehtävällä. Kaikille laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma, joten mukaan voi vielä hyvin hakea, vaikka ohjelma on jo käynnistynyt, vinkkaa asiakkuuspäällikkö Janne Lahtiranta Turku Science Park Oy:stä.

– Terveys- ja hyvinvointiteknologia on Suomen huipputekniikan vientiala ja toimialan kehittymiseen vaikuttavat suuresti terveydenhuollon digitalisaatio, uudenlaiset palvelut ja tuotteet, jotka yhdessä muuttavat toimialan ansaintamalleja ja palvelukonsepteja. Terveys- ja hyvinvointiteknologian täydennyskoulutusohjelmat tuottavat uusia osaajia tälle kasvavalle toimialalle Varsinais-Suomeen, muistuttaa Saranen Cosultingin Janette Uusitalo.

Mikäli yrityksesi tarvitsee uusia osaajia tai haluat kuulla lisää HealthTech Academyn rekrytoivasta koulutusohjelmasta, lisätietoa saat täältä. Turun yliopiston terveys- ja hyvinvointiteknologian modulaarisen täydennyskoulutusohjelman lisätiedot löydät täältä.