Raisio uudistuu investoinnein

  • Raision lähivuosia värittävät suuret julkiset ja yksityiset investoinnit
  • Suurin mullistus on E18-tien vienti puolen kilometrin matkalta tunneliin
  • Kaupunkiin valmistuu vuosien 2019–2020 aikana yli 400 uutta asuntoa

Turun talousalueen vahva kasvu heijastuu myös Raision kaupunkiin. Sekä julkiset että yksityiset investoinnit näkyvät katukuvassa, tuovat lisää työpaikkoja ja lisäävät asuntotarjontaa. Elinvoimapäällikkö Samu Mattila on innoissaan kaupungin vetovoiman kasvusta.

– Merkittävin investointikohde on E18-tie, joka vuosien 2022–2025 aikana viedään Raision keskustan kohdalla tunneliin. Kyse on 150 miljoonan euron investoinnista, jossa puolen kilometrin pituisen tunnelin päälle suunnitellaan asuntoja ja toimitiloja sekä talvipuutarha ja keskustapuisto.

Myös asuntorakentaminen on Raisiossa vilkastunut. Mattilan mukaan voidaan jo puhua rakennusbuumista.

– Vuosina 2019 ja 2020 tänne valmistuu yhteensä yli 400 uutta rivitalo- ja kerrostaloasuntoa. Keskimääräisellä asuntokunnan koolla se tarkoittaa, että kaupungin väkiluku voisi kasvaa yli 800 uudella asukkaalla. Myös omakotitonttien kysyntä on kasvanut reippaasti vuoteen 2018 verrattuna.

Elinkeinoelämässä merkittävin yksittäinen investointi on Raisio Oyj:n uusi tuotantolaitos. Tehdas tulee keskittymään uudentyyppisiin kasvipohjaisiin tuotteisiin. Uusi, noin 45 miljoonaa euroa maksava laitos tarvitsee tuotantoon ja tuotekehitykseen yhteensä 30–35 uutta työntekijää. Työllisyysaste on kaupungissa kehittynyt muun Turun seudun tapaan suotuisaan suuntaan.

– Raisiossa on vuosikymmenen paras työllisyystilanne. Samalla tasolla on oltu viimeksi vuosina 2006–2008 ja sitä aikaisemmin vuonna 1990, Samu Mattila iloitsee.

Raisiossa asuu tällä hetkellä runsaat 24 000 henkeä.

Samu Mattila kertoo Raision kuulumisia myös alla olevalla videolla.