Allied ICT Finland käynnisti strategiasarjansa

  • Strategiasarjan tarkoituksena on tuoda julki allianssiin kuuluvien korkeakoulujen yhteinen näkymä suomalaisten ICT-teknologioiden vahvuuksiin ja kehityskohteisiin
  • Luvassa on yhteensä 11 osaa mahdollistavista teknologioista ja niitä soveltavista aloista
  • Turussa yksi strategisista painopisteistä on 5G-teknologioissa

Pohjoismaiden suurin tutkimuslaitosten ja yritysten yhteenliittymä Allied ICT Finland on julkaissut ensimmäiset strategiasarjansa osat. Numeroidut osat käsittelevät ICT-teknologioiden ydinosaamista. Kaikkiaan suunnitteilla on yksitoista julkaistavaa strategiasarjan osaa, joista ensimmäiset neljä käsittelevät mahdollistavia teknologioita, ja loput seitsemän näitä teknologioita hyödyntäviä ja soveltavia toimialoja.

”Näkemyksemme on, että Suomea eniten hyödyttävät ICT-teknologiat ovat langaton tietoliikenne, ohjelmistot ja alustat, kyberturvallisuus ja tekoäly useine alaosioineen. Olemme vahvasti sitä mieltä, että näitä neljää peruskiveä hyödyntämällä Suomen taloudellinen kasvu ja teknologinen paikka globaalissa ja digitalisoituneessa maailmassa sijaitsee kärkipäässä”, kertoo Allied ICT Finlandin kansallisen ohjausryhmän puheenjohtaja Arto Maaninen Oulun yliopistosta.

Ensimmäisenä julkaistava osa käsittelee langatonta tietoliikennettä. Seuraavat osat julkaistaan 2019 syksystä alkaen aina loppukevääseen 2020.

Turussa yksi strategisista painopisteistä on 5G-teknologioissa. Kaupunki haluaa olla Suomen epävirallinen 5G-teknologioiden pääkaupunki.

”Niissä nähdään aineksia jopa seuraavaan teolliseen vallankumoukseen. Yksi osa Turun valmistautumista on kolmivuotinen kumppanuushanke Elisan kanssa. Turun ammattikorkeakoululla on käynnissä useita 5G-teknologioita kehittäviä hankkeita. Mukana yhteistyössä ovat myös Åbo Akademi ja Turku Science Park Oy, sanoo Allied ICT Finlandin projektipäällikkö Paavo Kosonen.

Lue lisää Allied ICT Finlandista ja Turun roolista suomalaisen digitalisaatiokeskittymän luomisessa.

Allied ICT Finlandin strategiasarjan julkaistut osat ovat ladattavissa Allied ICT Finlandin verkkosivuilta osoitteesta https://alliedict.fi/downloads.

Allied ICT Finland on Pohjoismaiden suurin tieteen, tutkimuksen ja yritystoiminnan yhteenliittymä, joka toimii kymmenessä kaupungissa. AIF tavoittelee ICT-alaan ja sitä soveltavaan toimintaan, tutkimukseen ja tuotekehitykseen kohdentuvaa miljardiluokan pysyvää investointikasvua kansainvälisiltä rahoitusmarkkinoilta.