Elinkeinoministeri Katri Kulmuni Eurooppa-foorumin Talouspäivän pääpuhujaksi

  • Turun Eurooppa-foorumin Talouspäivä tuo kaupunkiin nimekkäitä EU-asiantuntijoita ja päätöksentekijöitä
  • Aamupäivällä Vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa järjestetään kolme avointa briefing-tilaisuutta EU:n sisämarkkinoista
  • Iltapäivään on kutsuttu etenkin yrityspäättäjiä keskustelemaan EU:n seuraavalla ohjelmakaudella tärkeistä tavoitteista 

Turun Eurooppa-foorumin Talouspäivä torstaina 29.8. keskittyy EU:n sisämarkkinoihin, kilpailukykyyn ja innovaatiotoimintaan. Vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa järjestettävä Talouspäivä alkaa Nordean pääanalyytikko Jan von Gerichin, EK:n Brysselin toimiston johtaja Taneli Lahden ja Business Finlandin edustajan alustusten ympärille rakentuvilla briefing-tilaisuuksilla.

Vaaleatukkaisen naisen kasvot.
Katri Kulmuni on Turun Eurooppa-foorumin Talouspäivän pääpuhuja.

Iltapäivällä ohjelma jatkuu etenkin kotimaisen yhteiskunnallisen päätöksenteon, hallinnon ja elinkeinoelämän vaikuttajille suunnatulla kutsuvierastilaisuudella. Tilaisuuden pääpuhujana kuullaan Keskustan puheenjohtajakisan viimeiselle viikolle valmistautuvaa elinkeinoministeri Katri Kulmunia. Hänen jälkeensä kommenttipuheenvuoron pitää seuraavan rahoituskauden suunnitteluun osallistuva, pitkän EU-kokemuksen omaava Jyrki Kataisen kabinettipäällikkö Risto Artjoki.

Ohjelma Joessa huipentuu sisämarkkinoiden tulevaisuutta pohtivaan paneelikeskusteluun, jossa elinkeinoelämän ja politiikan edustajat keskustelevat Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemen johdolla eurooppalaisista sisämarkkinoista. Mukana ovat Nordean lakiasiainjohtaja ja hallituksen sihteeri Jussi Koskinen, Elisa Oyj:n toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila, kansanedustaja Petteri Orpo sekä europarlamentaarikot Ville Niinistö ja Miapetra Kumpula-Natri.