Startup Journeyn finaali ja huippupuhujat vauhdittavat SHIFTiä

  • Yrityskiihdyttämö Startup Journeyn yritysideat esittäytyvät SHIFTissä 30.8.
  • Tapahtuman puhujat keskittyvät mm. kiertotalouteen ja tekoälyyn liittyviin kysymyksiin
  • SHIFTiin odotetaan 3000 liiketoiminnan ja teknologioiden aiheista kiinnostunutta osallistujaa

Boost Turku ry:n järjestämään yrityskiihdyttämöön Startup Journeyyn on valittu mukaan 12 Turun yliopiston opiskelijoiden ja tutkijoiden yritysideaa. Kymmenen viikon intensiivisen valmentamisen jälkeen tiimit pääsevät esittämään ideansa finaalissa 30.8. sijoittajille ja sarjayrittäjille. Vuonna 2019 Startup Journeyn Demo Day on osa SHIFT Business Festivalin virallista oheisohjelmaa, johon kaikilla kiinnostuneilla on vapaa pääsy.

“Startup Journey on palkittu Suomen parhaaksi yrityskiihdyttämöksi jo vuonna 2015. Neljässä vuodessa kiihdyttämön mahdollistava laaja alumnien mentorointi verkosto on kasvanut entisestään. Tänäkin vuonna tiimejä valmentavat alojensa huiput kuten ohjelmistoyritys Valohain toimitusjohtaja Eero Laaksonen, Morrow Gamesin toimitusjohtaja Jami Andersson sekä sijoitusyhtiö Leapin perustajat Anssi Kiviranta ja Matias Mäenpää,” kertoo Boost Turku ry:n ja SHIFT ry:n puheenjohtaja Elias Savonlahti.

“Startup Journey onkin tuottanut vuosien saatossa useita menestystarinoita kuten hyönteisruokaa kehittävän Entiksen, videopeliyhtiö Rival Gamesin sekä digitaalisen työnvälitysalustan Treamerin.” Savonlahti kommentoi.

SHIFT Business Festival tuo yhteen 3000 kehityshenkistä liiketoiminnan suunnannäyttäjää ja teknologioiden osaajaa Suomesta ja maailmalta. Neljättä kertaa järjestettävä bisnestapahtuma tarjoaa katsauksen tulevaisuuden teknologioihin kansainvälisten ja kotimaisten tutkijoiden sekä alansa johtavien asiantuntijoiden suulla. Tänä vuonna Ruissalon tapahtumatelakalla 29.-30.8.2019 järjestettävän Shiftin shapeshifting intelligence-kattoteemaa lähestytään tekoälyn ja kiertotalouden kautta.

Puhujanimiä tämän vuoden tapahtumassa ovat mm. tekoälyyn keskittyvät kansainväliset nimet Catalina Butnaru, Joanna Bryson, Yoshua Bengion ja Peter Sarlin. Kiertotaloudesta ja sen yrityksille tuomista hyödyistä kuullaan muun muassa Kalle Saarinmaata, joka toimii Fortumin Recycling and Waste Solutions-yksikön johtajana. Biotalouden roolista puolestaan puhumassa ovat esimerkiksi Kemiran yritysvastuujohtaja Rasmus Valanko sekä Stora Enson kiertotaloudesta vastaava johtaja Riikka Paarma.

”SHIFT on heille, jotka haluavat tehdä liiketoimintaa älykkäämmin ja kestävämmin. Isolle teollisuudenalan toimijalle tämä voi tarkoittaa esimerkiksi yhteistyötä johtavien tutkijoiden tai uusien teknologiayritysten kanssa ja sen myötä uusien toimintamallien omaksumista. Haluamme mahdollistaa näitä kohtaamisia ja haastaa tulevaisuuden liikkeenjohtoa ja tuotekehittäjiä ajattelemaan uusilla tavoilla”, kertoo SHIFT Business Festivalin toimitusjohtaja Mari Männistö.

Lisätietoja, ohjelma ja liput osoitteesta www.theshift.fi