Vaaka Partners tukemaan Lyytin kansainvälistä kasvua

  • Turkulaisyhtiö tavoittelee merkittävää markkina-asemaa Euroopassa
  • Lyytin tuote on tapahtumahallintaohjelma, joissa se on Suomen markkinajohtaja
  • Vaaka Partners tuo Lyytiin kansainvälistä osaamista ja lisää taloudellisia resursseja

Turkulaisen tapahtumanhallintaohjelmistoyhtiö Lyytin tavoite on saavuttaa merkittävä markkina-asema Euroopassa. Tämän tukemiseksi Vaaka Partnersin hallinnoima rahasto teki sijoituksen yhtiöön ja tuli yhtiön pääomistajaksi. Lyyti tarjoaa verkkopohjaisen tapahtumanhallintajärjestelmän tapahtumien, koulutusten ja tilaisuuksien järjestämiseen. Lyyti Oy on pohjoismaiden suurin tapahtumanhallintaan erikoistunut ohjelmistoyhtiö.

”Olemme Suomessa ylivoimainen markkinajohtaja noin 60% markkinaosuudella. Tapahtumanhallintaohjelmistojen markkina kasvaa noin 20% vuosivauhdilla Euroopassa, ja tavoittelemme merkittävää markkinaosuutta valituilla markkinoilla. Pitkän aikavälin tavoitteenamme on kasvaa yli viisinkertaiseksi, ja valtaosa kasvusta tulee Suomen ulkopuolelta”, kommentoi Lyytin toimitusjohtaja Petri Hollmén.

”Meillä on asiakkaiden rakastama tuote, mahtava tiimi, positiivinen yrityskulttuuri ja upeita asiakkaita. Ne luovat pohjan kansainväliselle menestykselle. Vaaka Partnersin avulla saamme kansainvälistä osaamista hallitukseen sekä taloudelliset resurssit toteuttaa kunnianhimoinen kasvusuunnitelmamme. Kasvusuunnitelman rakentaminen yhdessä Vaakan kanssa on ollut innostavaa ja meitä on ollut tukemassa Vaakan erinomaiset teolliset neuvonantajat, joilla on kokemusta useiden kansainvälisten SaaS-ohjelmistoyhtiöiden kasvun rakentamisesta. Päädyimme yhteistyöhön Vaakan kanssa, sillä jaamme samat arvot. Lisäksi kotimaisuus ja keskinäisen luottamuksen rakentuminen prosessin aikana olivat merkittäviä tekijöitä”, jatkaa Hollmén.

Lyyti työllistää tällä hetkellä noin 50 henkilöä ja sen liikevaihto on lähes nelinkertaistunut viimeisen 5 vuoden aikana. Lyytille myönnettiin Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto vuoden 2018 lopulla, joka on julkinen tunnustus erimerkillisestä yrittäjyydestä.

Hymyilevä mies katsoo etualalla istuvia naista ja miestä kokouspöydän ääressä.
Petri Holllmén (kuvassa) ja Rami Peltonen jatkavat Lyytin omistajina ja johtajina.

”Lyytin kannattava ja nopeasti kasvava SaaS-liiketoiminta, erittäin tyytyväiset asiakkaat ja Lyytin tuotteen valmiit integraatiot johtaviin globaaleihin markkinointiautomaatio- ja asiakashallintajärjestelmiin saivat Vaakan kiinnostumaan yhtiöstä. Tuomme sijoituksemme myötä Lyytille kokemuksemme merkittävän kasvun rakentamisesta, kokeneen hallituksen sekä tuen nopeutetulle kansainvälistymiselle. Vaakan kohdeyhtiöiden menestys perustuu vahvan kasvustrategian luomiseen sekä lisäresursseihin, osaamiseen ja systemaattisiin toimintatapoihin. Lyytin tulevaan hallitukseen on valikoitunut Vaakan teollisista neuvonantajista Baswaren perustajakaartiin kuuluva ja useissa nopeasti kasvavissa SaaS-ohjelmistoyhtiöissä vaikuttava Hannu Vaajoensuu, LeadDeskin perustajiin kuuluva ja monissa start-upeissa mukana oleva Olli Sirkiä sekä digitaalisen markkinoinnin moniottelija ja entinen Magenta Advisoryn toimitusjohtaja Markus Huttunen”, sanoo Vaaka Partnersin partneri Panu Vuorela.

Vaaka Partnersin hallinnoima rahasto on järjestelyn tuloksena Lyytin enemmistöomistaja, mutta yrittäjät Petri Hollmén ja Rami Peltonen jatkavat yhtiön operatiivisessa johdossa sekä erittäin merkittävinä henkilöomistajina.