Talent Call Turku -kilpailun voittajat valittu

  • Osaajapulan helpottamiseksi järjestetyn Talent Call Turku -kutsukilpailun voittajat on valittu yli 1 000 hakemuksen joukosta
  • Voittajat saapuvat elokuussa Turkuun tutustumaan seudun työnantajiin ja arkielämään
  • Vierailuohjelma sisältää yritysvierailuja sekä tutustumista suomalaiseen arkeen, palveluihin ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin

Turun seudulla tarvitaan lähivuosina tuhansia uusia osaajia varmistamaan talouskasvun jatkuminen. Kilpailu erityisesti tekniikan osaajista on kovaa ympäri maailman. Tiettävästi maailman ensimmäisessä perheille suunnatussa kutsukilpailussa, Talent Call Turussa, houkuteltiin korkeasti koulutettuja kansainvälisiä osaajia tutustumaan Turun seudun tarjoamiin työ- ja uramahdollisuuksiin. Kilpailu on Turku Science Park Oy:n, Turun kaupungin ja Business Finlandin järjestämä.

Kilpailu kiinnosti ympäri maailmaa ja lopulta yli 1000 hakemuksen joukosta valikoitui kuusi voittajaa. Vierailulle valikoitui perheet Singaporesta, Intiasta, Liettuasta, Iranista, Latviasta ja Albaniasta. Perheet vierailevat Turussa 19. – 23.8.2019. Vierailuohjelma sisältää yritysvierailuja sekä tutustumista suomalaiseen arkeen, palveluihin ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin.

– Arvioimme hakijoita yhdessä henkilöstöpalveluyritys Personnel Oy:n kanssa. Valinnassa painottui sekä hakeneen osaajan että hänen puolisonsa ammatillinen osaaminen. Erinomaisia hakijoita oli niin paljon, että lopulta päädyimme valitsemaan kuusi perhettä aluksi suunnitellun viiden sijaan. Olemme lisäksi aloittaneet keskusteluja monen ei-valitun kanssa ja tavoitteenamme on hyödyntää kilpailun kautta kerättyä osaajakuntaa alueemme yritysten rekrytointitarpeisiin, kertoo kansainvälisten osaajien houkuttelusta Turku Science Park Oy:ssä vastaava yhteyspäällikkö Pipa Turvanen.

Voittajien joukossa paljon tekniikan alan osaamista

Talent Call Turku -kilpailuun haki mukaan suuri määrä nuoria tekniikan alan osaajia. Muutama nousi ylitse muiden. Heidän joukossaan olivat intialaiset Jinu ja Meera John, albanialainen Yllka Curri, Singaporesta kotoisin oleva Audrey Kow sekä iranilainen pariskunta Soroosh ja Shiva Taefi.

– Saimme vinkin Talent Call Turku -kilpailusta Turussa asuvalta ystävältämme. Haimme mukaan, koska haluamme rakentaa yhteistä tulevaisuuttaan onnellisessa, terveessä ja turvallisessa yhteiskunnassa, kertoo Soroosh.

Moni hakija nosti esiin lisäksi Suomen kiinnostavan yrityskentän, puhtaan luonnon, toimivan koulutuksen sekä tasapainon työ- ja perhe-elämän välillä.

-Työelämä Singaporessa on hektistä, ja usein työpäivät venyvät yli 10 tuntisiksi. Tavoittelemme monien muiden singaporelaisten tavoin tasapainoa työn ja muun elämän välille voidaksemme viettää enemmän aikaa perheidemme kanssa, kertoo Audrey Kow. Hän saapuu Turkuun miehensä Ryanin kanssa.

Neljällä voittajalla lapsia

Talent Call Turku -kilpailu oli kohdennettu etenkin perheille. Lapsiperheiden kokemuksia Turusta pääsevät kertomaan neljä lapsiperhettä. Jinu ja Meera John, Maris ja Izle Staris Latviasta sekä Yllka ja hänen miehensä Afrim Curri matkustavat kaikki Turkuun nelihenkisen perheensä kanssa. Lisäksi liettualaisilla lääkealan ammattilaisilla Audrius ja Viktorija Dvineliksellä on elokuussa vuoden täyttävä poika.

-Olemme tutustuneet pohjoismaalaiseen kulttuuriin ja arvostamme erityisesti suomalaisten sitoutumista puhtauteen. Olisimme onnellisia saadessamme muuttaa Suomeen, kertoo Jinu. Asuminen ulkomailla ei ole heille vieras käsite, koska he ovat aiemmin asuneet Iso-Britanniassa.

Talent Call Turku toteutetaan osana Turku Science Park Oy:n koordinoimaa Talent Turkua. Talent Turun tavoitteena on edistää Turun seudun vetovoimaa kansainvälisten erityisasiantuntijoiden ja heidän perheidensä keskuudessa. Talent Turku on osa kansallista Talent Boost Finland -toimenpidekokonaisuutta, jonka koordinaatiosta vastaa työ- ja elinkeinoministeriö.

Talent Call Turku -kilpailun verkkosivut ovat avoinna osoitteessa www.talentcall.fi