Kestävä kehitys ja tekoäly näkyvät myös Maritime Accelerator -ohjelmassa

  • Meriteollisuutta palvelevan yrityskiihdytysohjelma Maritime Acceleratorin toinen kausi on käynnistynyt
  • Ohjelma rakentaa kumppanuuksia alan suurten toimijoiden ja pienempien kasvuyritysten välille
  • Tänä vuonna partnereina toimivat Meyer Turku, Royal Caribbean ja Rauma Marine Constructions.

Maritime Acceleratorin partnereista Meyer Turku ja Royal Caribbean olivat mukana jo viime vuonna. Uutena mukaan tulleen Rauma Marine Constructionsin liiketoiminta perustuu vahvasti verkostomaiseen toimintatapaan ja nojaa laajasti alan huippuosaamiseen.

– Tänä vuonna teemoissa näkyvät viime vuotta vahvemmin mm. kestävä kehitys, energiatehokkuus, tekoäly, koneoppiminen ja toiminnanohjauksen innovaatiot. Myös uudet, kehittyneet materiaalit kiinnostavat partneriyrityksiä. Kaikkiaan meriteollisuudessa ajankohtaisia, kilpailu- ja innovaatiokyvyn kannalta tärkeitä teemoja ovat myös monella muulla toimialalla ajankohtaiset aiheet, kertoo erityisasiantuntija Jukka Laiterä Turku Science Park Oy:stä.

Parhaillaan on käynnissä potentiaalisten kasvuyritysten haku. Yritykset voivat hakea mukaan ohjelman verkkosivun www.maritimeaccelerator.com kautta. Lisäksi ohjelman toteutuksessa Turku Science Park Oy:n yhteistyökumppanina toimiva Avanto Ventures hakee partneriyrityksille mahdollisia kumppaneita globaalien verkostojensa avulla.

Mies puhuu matalalla esiintymislavalla edessään istuvalle yleisölle.
Tunnelmia vuoden 2018 Maritime Accelerator -ohjelman päätöstilaisuudesta Helsingin Messukeskuksessa.

– Hakuaika jatkuu 11.8. saakka, minkä jälkeen kasvuyrityksistä mielenkiintoisimmat haastatellaan syyskuussa. Lupaavimpien kanssa partnerit kohtaavat lokakuun aikana kahdessa boot camp -tapaamisessa. Yhteistyön tuloksena syntyneet uudet ratkaisut esitellään välittömästi kolmannen boot campin jälkeen marraskuun lopussa järjestettävässä julkistustilaisuudessa, sanoo kasvuvalmentaja Sofia Tuominen Turku Science Park Oy:stä.

Tuomisen mukaan Maritime Accelerator mahdollistaa kasvuyrityksille pääsyn meriteollisuuden ekosysteemiin, näkyvyyttä alan toimijoiden keskuudessa ja yhteistyökuvioita partneriyritysten kanssa.

– Parhaimmillaan osallistuminen avaa ovia kansainvälisiin asiakasverkostoihin ja laajentaa kasvuyritysten asiakaskohderyhmiä. Ohjelmaan osallistuminen on lisäksi kasvuyrityksille maksutonta, mutta edellyttää tietysti sitoutumista tiiviiseen kolmen kuukauden prosessiin.

Vuonna 2018 käynnistynyt Maritime Accelerator on Turku Science Park Oy:n yhteistyössä Avanto Venturesin kanssa tuottama yrityskiihdytysohjelma. Yhteistyö viime vuoden finalistien ja partnerien välillä on jatkunut myös ensimmäisen ohjelman päättymisen jälkeen.