Talent Turku Call tuotti yli 1 000 hakemusta 75 eri maasta

  • Suomen ensimmäinen talent-kutsukilpailu Talent Call Turku sai yli 1 000 hakemusta 75 eri maasta
  • Hakijoista viisi saa perheineen kutsun saapua elokuussa Turkuun tutustumaan seudun työnantajiin ja arkielämään
  • Kansainvälisten osaajien työlupaprosesseja olisi pikaisesti muutettava sujuvammiksi

Suomen ja Turun seudun työ- ja uramahdollisuudet kiinnostavat kansainvälisiä osaajia. Tiistaina päättyneen Talent Call Turku -kutsukilpailun hakuaika sai korkeasti koulutetut asiantuntijat kiinnostumaan tutustumismatkasta Turkuun.

– Hakijamäärä ylitti kaikki odotuksemme. Saimme kuukauden aikana yhteensä 1 011 hakemusta kaikkiaan 75 eri maasta. Eniten hakemuksia tuli Aasiasta. Mielenkiintoista on esimerkiksi se, että saimme Singaporesta todella ison määrän hakemuksia, lähes 100. Hakemuksia tuli myös muun muassa Yhdysvalloista ja eri puolilta Etelä-Amerikkaa. Kutsukilpailu kiinnosti myös eurooppalaisia, kertoo kansainvälisten osaajien houkuttelusta Turku Science Park Oy:ssä vastaava yhteyspäällikkö Pipa Turvanen.

Kilpailu koodareista ja muista tekniikan osaajista on kovaa ympäri maailman. Tiettävästi Talent Call Turku on ensimmäinen perheille suunnattu kilpailu. Aiemmin yksittäisille ohjelmointiosaajille suunnattuja hakuja on järjestetty ainakin Uudessa-Seelannissa, Hollannissa ja Virossa.

Myös Turun seudulla tarvitaan lähivuosina tuhansia uusia osaajia varmistamaan talouskasvun jatkuminen. Nyt päättynyt haku Turku Science Park Oy:n, Turun kaupungin ja Business Finlandin järjestämään kilpailuun osoitti, että kiinnostuneita osaajia olisi Suomeen tulossa.

– Meillä on kaikki edellytykset menestyä globaalissa kilpailussa kansainvälisistä huippuosaajista. Yritysten kannalta on nyt tärkeää, että uusi hallitus purkaa lupaprosessien pullonkaulat. Lupa-asioiden sujuvoittamisesta peräänkuuluttavat perustellusti myös korkeakoulut, Turvanen

Alkuperäisenä tavoitteena oli saada 500 hakemusta eri puolilta maailmaa. Kilpailun ydinkohderyhmä oli tekniikan alan osaajat perheineen. Heidän tavoittamisessaan onnistuttiin hyvin, sillä noin kolme viidestä hakijasta on teknisen alan osaajia.

– Etsimme nimenomaan niitä asiantuntijoita, joita yrityksemme eivät tällä hetkellä löydä suomalaisilta työmarkkinoilta, Turvanen

Seuraavaksi kaikki hakemukset käydään läpi ja kutsukilpailun voittajat valitaan kesäkuun ensimmäisillä viikoilla.

Lisätietoja Turku Science Park Oy:ssä Pipa Turvaselta.