Turussa kuvataan syksyllä kansainvälinen kauhusarja

  • Cryptid on toiminnallinen kauhusarja, joka sijoittuu skandinaavisen pieneen kaupunkiin
  • Sarjan tuottaa Ruotsalainen Dramacorp Ab-tuotantoyhtiö tuottaa sarjan Viaplay-suoratoistopalvelulle
  • Sarja kuvataan kokonaisuudessaan Turun seudulla elo-lokakuussa 2019

Syksyllä 2019 Turku muuttuu pohjoismaisen kauhun näyttämöksi, kun ruotsalainen Dramacorp Ab-tuotantoyhtiö tuottaa Viaplay-suoratoistopalvelulle kunnianhimoisen uuden sarjan.

Cryptid on toiminnallinen kauhusarja, joka sijoittuu skandinaavisen pieneen kaupunkiin, jota ravistelee kauhistuttavien ja selittämättömien tapahtumien sarja. Paikallisen lukion opiskelijat joutuvat kohtaamaan pahimmat pelkonsa yliluonnollisten voimien ruokkiessa kaaosta ja kurjuutta.

– Viaplayn kautta Cryptid tulee heti nähtäväksi ympäri Pohjoismaita. Uskon, että sarjassa on runsaasti potentiaalia kansainväliseen menestykseen”, toteaa Länsi-Suomen elokuvakomission komissaari Teija Raninen.

–Teemme Länsi-Suomen elokuvakomissiolla jatkuvasti töitä tämänkaltaisten kunnianhimoisten kansainvälisten tuotantojen saamiseksi alueelle. Myös Suomen tuotantokannustimella on ollut ratkaiseva merkitys.

Cryptid on synkkä, hauska ja jännittävä huviajelu nuorten maailmassa. Sarja on sekoitus mysteeriä, high school -draamaa ja kauhua. Luvassa on odottamattomia ja jännittäviä käänteitä.

Cryptid-kauhusarjan ohjaaja Daniel di Grado (vas.), elokuvakomissaari Teija Raninen, ohjaaja David Berron ja tuottaja Hadis Jabbari Kuva: Miia Outinen

Sarja kuvataan kokonaisuudessaan Turun seudulla elo-lokakuussa 2019, yhteensä 40 päivän ajan. Suomen 25% tuotantokannustimella oli suuri merkitys sarjan kuvausten Suomeen tulolla. Tuotantokannustin lanseerattiin vuonna 2017, ja se on nostanut Suomen aivan uudella tavalla houkuttelevaksi kuvauskohteeksi kansainvälisille tuotannoille.

Sarjan ohjaavat ruotsalaiset David Berron ja Daniel di Grado. Pääosien näyttelijät ovat nuoria ruotsalaisia. Muissa rooleissa nähdään ammattinäyttelijöitä sekä Ruotsista että Suomesta. Sarjan muu työryhmä tulee Suomesta. Erityisesti nuorille aikuisille suunnattu sarja lanseerataan MIPTV-tapahtumassa Cannesissa keväällä 2020.

Sarjan kuvauksia Turun seudulla tukee Länsi-Suomen elokuvakomissio, joka markkinoi aluetta kansainvälisille ja kotimaisille tuotannoille sekä tarjoaa monipuolisia palveluita alueella kuvaaville tuotannoille. Länsi-Suomen elokuvakomissio on osa Turku Business Regionia.