Turkulaiset voittoisia peligaalassa

  • Kaksi turkulaista peliprojektia palkittiin Finnish Game Awards 2018 -gaalassa
  • Turku Game Lab, Humak ja Rival Games olivat sovellusten toteuttajina
  • Ala työllisti Suomessa vuoden 2018 lopussa 3200 henkeä

Suomen pelinkehittäjät ry ja Neogames Finland ry järjestivät torstaina 25.4. Helsingissä The Finnish Game Awards 2018 -peligaalan. Gaalassa jaettiin kaikkiaan kahdeksan palkintoa tai tunnustusta. Myös turkulaiset alan toimijat olivat hienosti esillä, sillä kahdeksasta palkintokategoriasta kahdessa voittaja oli Turusta.

Palkittuja juhlatunnelmassa gaalassa.
Turkulaisia pelialan vaikuttajia yhteiskuvassa: palkinnon noutaneet Taisto Suominen (Turku AMK Game Lab, keskellä) ja Jukka Laakso (Rival Games, 1. oik.) sekä vasemmalta lukien Natasha Trygg (IGDA Finland, MiTale), Oskari Tamminen (MiTale) ja Sami Laukkanen (Turku AMK Game Lab)

Vuoden 2018 hyötypelin valitsi Serious Gaming Cluster Finland ry. Palkinnon sai suomalaisvirolainen yhteishanke Lights On! Hankkeessa on nostettu kulttuurihistoriallisesti merkittäviä turistikohteita esiin uuden teknologian voimin. Hankkeessa on luotu Turku Game Labin ja Humakin toteuttamana mobiilisovellus, jonka kautta kohteita pääsee kokemaan muun muassa lisätyn todellisuuden avulla. Lisätietoja osoitteessa http://lightson.humak.fi.

Vuoden luovan saavutuksen ja vuoden paluun valitsi Suomen pelinkehittäjien hallitus. Vuoden 2018 luova saavutus -tunnustuksen (Best Creative Achievement of the Year 2018) saajan valitsi Suomen pelinkehittäjien hallitus.  Tunnustuksen sai Rival Gamesin Thief of thieves.

The Walking Deadin käsikirjoittajan sarjakuvaan perustuva episodipohjainen varastelusimulaattori on sarjakuvamaisella tyylillään hieno visuaalinen kokemus. Rival Games oli ehdolla samalla pelillään myös Vuoden 2018 tietokone- ja konsolipeli / Big Screen Game of the Year 2018 -kategoriassa. Lisätietoja osoitteessa https://rival-games.com/.

Peliala kasvussa

Tuoreen Finnish Game Industry Report -selvityksen mukaan peliala on kypsynyt ja yrityksiä on syntynyt edellisvuosia vähemmän, mutta työntekijöiden määrä on kuitenkin kasvanut ja jatkaa kasvuaan myös lähitulevaisuudessa. Suomalaisen peliala kiinnostaa myös ulkomailla, sillä kansainvälisten työntekijöiden määrä on kasvanut kahdessa vuodessa yhdeksän prosenttia.  Ala työllisti Suomessa vuoden 2018 lopussa 3200 henkeä. Eurooppalaisten peliteollisuusmaiden vertailussa Suomi on liikevaihdolla mitattuna TOP-3 -maiden joukossa. Pääkaupunkiseudun ohella suurimmat pelialan hubit ovat Turussa, Tampereella, Oulussa ja Kajaanissa. Raporttiin voi tutustua tarkemmin osoitteessa http://www.neogames.fi/wp-content/uploads/2019/04/FGIR-2018-Report.pdf