Ajankohtaiset teemat maaliskuun BioTreffit ja Health Tuesday -tapahtumassa

  • Kuukausittain järjestettävä BioTreffit ja Health Tuesday -aamutilaisuus yhdistää terveys- ja hyvinvointialan ammattilaisia paikallisesti ja web castin kautta
  • Maaliskuun tapahtumassa esitettiin Smart Life Finland -ohjelma ja Health & Wellbeing in the Digital World – Vision 2025 -raportti
  • Paikallisen ohjelman aiheena oli BIOCAD, joka laajensi Turkuun vuonna 2017

Maaliskuun 2019 BioTreffit ja Health Tuesday -tapahtumassa käynnistettiin Business Finlandin uusi Smart Life Finland -ohjelma. Smart Life Finland -ohjelman tavoitteena on edistää yksilöllisiä, reaaliaikaisia ja älykkäitä terveyden ja hyvinvoinnin palveluja. Neljä vuotta kestävä ohjelma (2019-2022) tarjoaa innovaatiorahoitusta, verkostoja sekä kansainvälistymis- ja vientipalveluja yrityksille ja tutkimusorganisaatioille sekä julkisille terveyden ja hyvinvoinnin toimijoille. Business Finland rahoittaa ohjelmaa 80–100 miljoonalla eurolla. Lisätietoja: Smart Life Finland

Siddarth Saha Frost & Sullivan -yhtiöstä esitti Health & Wellbeing in the Digital World – Vision 2025 -raportin tärkeimmät löydöt. Business Finlandin ja Future Watchin tilaama tutkimus terveys- ja hyvinvointialan tulevaisuuden kehitysalueista kertoo alan odotetuista muutoksista, vaikutuksista ja mahdollisuuksista. Tutkimuksen tavoitteena on varmistaa, että Suomi pystyy hyödyntämään tulevia kehityssuuntia ja alan trendejä sekä edistää kaikkia suomalaisia sidosryhmiä parempaan päätöksentekoon. Raportin tärkeimmät löydöt:   Health and wellbeing in a Digital World – Vision 2025: Part I Transformations in care delivery

Paikallisen yrityksen esittely: BIOCAD

Tapahtuman paikallisessa osassa Heikki Niskanen, BIOCADin International Quality Director, esitteli bioteknologian yhtiönsä osallistujille. Vuonna 2001 perustettu ja vuonna 2017 Turkuun laajentanut yhtiö, jonka tuoteportfoliosta löytyy yli 50 tuotetta ja jolla on 15 % markkinaosuus onkologian markkinoilla, on nykyään johtava innovatiivisen bioteknologian firma Venäjällä. BIOCAD on yksi maailman harvoista full-cycle lääkekehitys- ja tuotantoyhtiöstä, joka toimii molekyylien tutkinta- ja geenitekniikka-alalla sekä kaupallisessa sarjatuotannossa ja markkinoinnissa. Lisätietoja: www.biocadglobal.com

BioTreffit ja Health Tuesdayt ovat terveyden ja hyvinvoinnin ajankohtaisia teemoja avaava verkostoitumistapahtumien sarja. Se on järjestetty joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina huhtikuusta 2014 lähtien. HealthTuesday -web castit järjestää Business Finland. BioTreffit on Turku Science Park Oy:n paikallinen osuus, joka esittelee paikallisia yrityksiä tai ajankohtaisia asioita.

Turussa aamukahvitilaisuuksiin on mahdollista osallistua SparkUpin tiloissa. Tilaisuudet ovat maksuttomia, mutta edellyttävät rekisteröitymistä. Ne tarjoavat osanottajille mahdollisuuksia keskustella terveys-, hyvinvointi- ja terveysalan yritysten, päätöksentekijöiden, sijoittajien ja julkisen sektorin edustajien kanssa. Lisätietoja: Turku Business Region – Tapahtumat