Vuoden ICT-teko on Turun ammattikorkeakoulun Kansalaisen IT-tuki

  • Turun kauppakamarin ICT-valiokunta on myöntänyt vuoden 2018 ICT-teko-palkinnon Turun ammattikorkeakoulun Kansalaisen IT-tuelle.
  • Kansalaisen IT-tuki on maksutonta tietokoneapua tarjoava palvelu, jota pyöritetään Turun ammattikorkeakoulussa tieto- ja viestintätekniikkaa sekä tietojenkäsittelyä opiskelevien opiskelijoiden voimin.
  • Valiokunta palkitsee vuosittain henkilön, yrityksen tai teon esimerkillisestä toiminnasta digitalisaation parissa.

Kansalaisen IT-tuki on Turun ammattikorkeakoulun oppimis- ja kehittämisympäristö, joka on perustettu vuonna 2004. IT-tuessa Turun ammattikorkeakoulun ja Ammatti-instituutin opiskelijat huoltavat tietokoneita sekä opastavat Turun alueen asukkaita ohjelmien käytössä ja tietoturvassa.

Turun ammattikorkeakoulun lehtori Marika Säisä kertoo Kansalaisen IT-tuen olevan hyvä esimerkki toimivasta innovaatiopedagogiikasta, jossa opiskelijat pääsevät tekemään monipuolista käytännön työtä ja kasvavat näin osaaviksi ammattilaisiksi. Kansalaisen IT-tuki on ollut toiminnassa pitkään ja kehittynyt vuosien varrella.

”Tämä tunnustus juhlistaa myös sopivasti Kansalaisen IT-tuen 15-vuotista taivalta. Näiden vuosien aikana toiminnassa on ollut mukana useita asiantuntijoita ja satoja opiskelijoita, joille myös kuuluu kiitos”, Säisä toteaa.

Pitkäjänteistä työtä

ICT-teko-palkinnon avulla Turun kauppakamarin ICT-valiokunta pyrkii nostamaan esiin kannustavia esimerkkejä, jotka ovat edistäneet digitalisaatiota perinteisellä toimialalla. Tänä vuonna valintaperusteluissa kiiteltiin erityisesti Kansalaisen IT-tuen pitkäjänteistä työtä koko alueen hyväksi.

ICT-teko -palkinnon saaneet rivissä ICT-Cityn ala-aulassa.
ICT-teko-palkinto jaettiin torstaina 7.3. järjestetyssä TEEMA-seminaarissa. Kuvassa Kansalaisen IT-tuen taustajoukot (vas.) Joel Virolainen, Joni Luukela, Marika Säisä, Marianna Väisänen ja Eetu Tubi.

Valiokunnan puheenjohtaja Harri Salo pitää tärkeänä, että on olemassa maksuton palvelukanava, jossa huolletaan laitteita, opastetaan niiden käytössä ja valistetaan tärkeissä tietoturva-asioissa.

”Koska nykyään lähes kaikki arjen asiointipalvelut toimivat digitaalisesti, on tärkeää, että jokaisella on toimivat laitteet sekä perusosaaminen IT-taidoissa. Kansalaisen IT-tuessa opiskelijat oppivat myös asiakaspalvelutaitoja, mikä valmentaa heitä myös työelämään”, Salo sanoo.

ICT-teko-palkinto on jaettu vuodesta 2004 lähtien, ja aiempina vuosina palkittuja ovat muun muassa Trinitas lääkäripalvelut Oy, Nextfour Group, Boost Turku (Windows Phone Hackathon), meripelastustoiminta ja Raisioagro Oy. Henkilöinä palkinnon ovat saaneet muun muassa Antti Tuomisto, Jukka Rinnevaara sekä Teemu Brunila ja The Crash -yhtye.