Elokuvapäivä valtaa jälleen Turun!

  • Kaikki näytökset ovat yhteistyökumppanien tarjoamia ja katsojille maksuttomia
  • Näytöksiä on tapahtumapäivänä muun muassa kirjastossa, baarissa ja hotellissa
  • Kevään Elokuvapäivä on tänä vuonna 7.3. 

Koko kaupunki muuttuu jälleen suureksi elokuvateatteriksi torstaina 7. maaliskuuta, kun yritykset ja yhdistykset eri puolilla Turkua ja lähiseutua järjestävät elokuvanäytöksiä. Elokuvien ystävät saavat nauttia maksuttomista leffanäytöksistä erilaisissa paikoissa – näytöksiä on tapahtumapäivänä muun muassa kirjastossa, baarissa ja hotellissa.

”Ohjelmisto on tänä keväänä monipuolinen ja näytöksiä on ennätyksellisen laajalla alueella. Samoin genret vaihtelevat laidasta laitaan. Tarjolla on niin scifiä, dokumenttia, animaatiota kuin musikaaliakin”, kuvailee Elokuvapäivän tuottaja Annukka Toivonen.

Ainutlaatuinen kaupunkitapahtuma

Scenen – virallisemmin Elokuvakaupunki Turku ry:n – kahdesti vuodessa järjestämä Elokuvapäivä on ainutlaatuinen kaupunkitapahtuma, jonka kaikki elokuvanäytökset ovat yhteistyökumppanien tarjoamia ja siten katsojille maksuttomia. Elokuvia esitetään tapahtumapäivän aikana vaihtelevasti aamusta iltaan.

”Kaikki päivän aikana näytettävät elokuvat esityspaikkoineen löytyvät Elokuvapäivän verkkosivuilta. Sivuilta löytyvät myös muut näytöskohtaiset tiedot. Pääosin näytöksiin voi vain kävellä sisään, mutta pariin näytökseen vaaditaan paikan varaus etukäteen”, kertoo Toivonen. ”Tavoitteena on tarjota elokuvan ystäville mahdollisuus kokea elokuvien lumo erilaisissa ja uudenlaisissa ympäristöissä.”

Myös niin sanotusti perinteisempiinkin elokuvakokemuksiin kannustetaan Elokuvapäivänä. ”Valitsemaansa elokuvaa voi katsella myös kotisohvalta Elisa Viihteen tarjoamalla maksuttomalla koodilla. Kino Dianan elokuvateatterissa taas on tapahtumapäivän ajan kaikille näytöksiin tulijoille luvassa ilmaiset popparit”, vinkkaa Toivonen.

Turku on elokuvakaupunki

Elokuvapäivä järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2015. Tapahtuma on otettu kaupungissa lämpimästi vastaan, eikä ihme: turkulaiset rakastavat elokuvaa. Seudulla tuotetaan, opetetaan ja harrastetaan elokuvaa. Turun seudulla on 2010-luvulla kuvattu yli 40 elokuvaa ja tv-sarjaa. Tuotannot työllistävät ja tuovat monialaisesti taloudellista hyötyä. Lisäksi ne vaikuttavat alueen imagoon esimerkiksi houkuttelevana matkailukohteena.

Edellinen, syyskuussa järjestetty Elokuvapäivä keräsi tuhansia osallistujia. ”Turkulainen elokuvakulttuuri elää ja voi hyvin”, Toivonen sanoo. ” Elokuvapäivää on ilo järjestää, siellä se on otettu niin positiivisesti vastaan sekä osallistujien että yhteistyökumppaneiden keskuudessa. Toivotamme jälleen kaikki elokuvanystävät lämpimästi tervetulleiksi näytöksiin!”

Elokuvapäivä järjestetään Turussa torstaina 7.3.2019. Lisää tietoa tapahtumasta saa Elokuvapäivän verkkosivuilta: www.elokuvapaiva.fi

Scene Turku kokoaa yhteen kaiken elokuviin liittyvän Turun seudulla ja tarjoaa ennennäkemättömiä elokuvaelämyksiä ja -kokemuksia. Elokuvapäivien järjestämisen lisäksi Scene edistää Turun elokuvakulttuuria esimerkiksi tiedottamalla elokuviin liittyvästä toiminnasta, tukemalla toimialojen verkottumista ja lisäämällä av-alan osaamista.  Scenen kautta löydät tietoa Turussa esitettävistä elokuvista, erikoisnäytöksistä, kuvauksista, ensi-illoista ja muista tapahtumista ja uutisista. Scene eli Elokuvakaupunki Turku ry järjestää Elokuvapäivän kaksi kerta vuodessa. Syksyn Elokuvapäivä on lauantaina 7.9.2019.