Turku ICT Week pohtii teknologian murrosta monesta näkökulmasta

  • Informaatioteknologian ympärille rakentuva Turku ICT Week järjestetään tänä vuonna jo kahdeksatta kertaa.
  • Turun Tiedepuiston alueelle 4.-8.3. keskittyvien tilaisuuksien määrä on tänä vuonna ennätykselliset 18, kaikki avoimia ja maksuttomia.
  • Ohjelmassa näkyy yhä enemmän informaatioteknologian koko nyky-yhteiskuntaa poikkileikkaava luonne.

Jo kahdeksatta kertaa järjestettävän Turku ICT Weekin ohjelman yhteensä 17 tapahtumaa keskittyvät tietoturvaan, IT-alan osaajapulaan ja osaamisvajeeseen, koodaamiseen, koneoppimiseen, tekoälyn ja oikeustieteen välisiin suhteisiin, ar- ja vr-teknologioihin, tekoälyn hyödyntämiseen rahoitusalalla, toimitusketjuihin, hyvinvointiteknologoihin ja lohkoketjuteknologiaan.

Miten teknologia muuttaa minun työtäni?

Vaikka edellä luetellut termit voivat kuulostaa todella teknisiltä, viikon koordinaattori Sonja Hyrynsalmi Turku Science Park Oy:stä rohkaisee tutustumaan ohjelmaan uteliain silmin.

– Voi olla aika pelottavaakin huomata, että elämme isoa teknologian murroksen aikaa. Moni viikon tapahtumista esittelee näitä uusia teknologioita ja koko alan murrosta todella monipuolisella otteella, mutta muistaen, että monelle asiat ovat vielä todella uusia. Kannustankin tänä vuonna tutustumaan ohjelmaan miettien erityisesti sen tarjoamia näkökulmia itse kunkin oman osaamisen tai liiketoiminnan kehittämiseen.

Turku ICT Week -tapahtumaviikko on aina nojannut tulevaisuuteen. Tästä hyvänä esimerkkinä on torstaina 7.3. järjestettävä ICT Showroom, jossa tekniikan alan opiskelijat Turun ammattikorkeakoulusta, Åbo Akademista ja Turun yliopistosta pääsevät näyttämään taitojaan esitellessään projektikurssien tuotoksia.

– IT-alalle ominaista on taitojen nopea vanheneminen. On mahtavaa, että alueen tekniikan alan koulutusorganisaatiot toimivat näin hienosti yhteen ICT Showroomissa. Tässä tapahtumassa usein huomaa konkreettisesti sen, miten laadukasta tekniikan alan osaamista alueella jo on – totta kai myös sen, että vielä tarvittaisiin lisää alan opiskelupaikkoja alueelle. Yhteistoimintamalli kuitenkin jo toimii, Hyrynsalmi summaa.

Oikeuskansleri Tuomas Pöystin puheenvuoro tiistaina

Tänä vuonna Turku ICT Weekin yhdeksi merkittävimmäksi teemaksi nousee odotetusti tekoäly. Mielenkiintoinen puheenvuoro aiheesta kuullaan Turun yliopiston Educariumin luentosalissa 2 tiistaina 5.3. klo 10.15. Oikeuskansleri Tuomas Pöysti puhuu silloin oikeusvaltiollisesta humanismista tekoälyn kehityksen ja käytön perustana. Samassa tilaisuudessa pohditaan myös tekoälyä oikeussubjektina ja oikeusteknologiaa asianajotyössä.

Viikon koordinoinnista vastaa perinteiseen tapaan Turun seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy. Tänä vuonna tapahtumia ovat tuottamassa Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu, Turku AI Society, Algoritmic Agencies and Law -projekti, Autonomisten järjestelmien tutkimusallianssi, Turku.Ai-ryhmä, Women in Tech, The SHIFT, Nuori Yrittäjyys ry, Turun kauppakamari, Anders Innovations Oy, Sandvik Mining and Construction Oy ja Empirica Oy. Kaikki viikon tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, mutta moni tilaisuus edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Turku ICT Week 4.–8.3.2019. Koko tapahtumaviikon ohjelma osoitteessa www.turkuictweek.fi. Lisätietoja antaa Turku Science Park Oy:ssä koordinaattori Sonja Hyrynsalmi.