Toukokuun Life Science Live tarjoaa HealthBIOn ja paljon muuta

  • Uusi lääketieteen ja terveydenhoidon kansainvälinen tapahtuma pidetään Turussa 15.–16.5.2019
  • Pääteemana on tekoälyn hyödyntäminen lääkekehityksessä ja terveydenhuollossa
  • Perinteinen, Turku Science Park Oy:n järjestämä HealthBIO -vuosiseminaari on tänä vuonna osa Life Science Liven laajaa ohjelmakokonaisuutta

Uusi, kansainvälinen lääketieteen ja terveydenhoidon ammattitapahtuma Life Science Live järjestetään ensimmäisen kerran tänä keväänä. Turun Messukeskuksessa pidettävä kaksipäiväinen tapahtuma kokoaa 15.–16.5.2019 alan kansainvälisiä osaajia niin yrityksistä, tutkimusorganisaatioista kuin korkeakouluista. Tilaisuuteen odotetaan myös mm. sijoittajia.

Teemana tekoäly ja life science

Uuden tapahtuman pääteemaksi on nostettu tekoäly ja sen hyödyntäminen mm. terveydenhuollossa, lääkekehityksessä ja biotekniikassa.

– Suomessa valmistetuista terveysteknologian tuotteista yli 80 prosenttia päätyy vientiin. Tästä huolimatta yrityksillä on tarve kehittää ratkaisujaan Suomessa yhdessä tutkimuksen ja sairaaloiden kanssa. Tämä tuo terveysteknologiaratkaisuja osaksi suomalaisen potilaan hoitoa, edistää yritysten kasvua ja vientiä sekä lisää samalla investointeja Suomeen, kertoo messuilla mukana olevan Terveysteknologia ry:n toimitusjohtaja Saara Hassinen.

Life Science Live -tapahtuman sisällöstä vastaavat Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Turun ammattikorkeakoulu sekä Turku Science Park Oy osana HealthTurku-kärkialan kehitystyötä. Turku Science Park Oy järjestää perinteisen HealthBIO-tapahtumansa Life Science Live -tapahtuman yhteyteen. Osana tapahtumakokonaisuutta on myös kaksipäiväinen i-HD (The European Institute for Innovation through Health Data) konferenssi.

Ohjelma valmistumassa

– Toukokuun ohjelma alkaa olla valmiina. Tiedossa on mielenkiintoiset kolme toisiaan täydentävää kokonaisuutta, jossa HealthBIO edustaa business-näkökulmaa, i-HD (The European Institute for Innovation through Health Data) muodostaa oman terveysdataan keskittyvän osion ja Science Track kolmannen, tieteelliseen kulmaan painottuvan osion, kertoo HealthTurku -kärkialan toiminnoista Turku Science Park Oy:ssä vastaava johtaja Tero Piispanen.

– HealthBIOn osalta kansainvälisistä puhujista nostaisin ainakin IBM:n globaalin Life Science Industryn johtaja Andrew Friedin, joka avaa päivän sekä MSD:n digitaalisista kyvykkyyksistä vastaavan johtajan Erasmus Holmin, Piispanen jatkaa.

Life Science Live -tapahtuman koko ohjelma, yleisinfo, saapumisohjeet ja majoitustarjoukset löydät osoitteesta www.lifesciencelive.com.