Rahoitusta teknologiansiirtoon avaruudesta maanpäälliseen liiketoimintaan

  • Euroopan avaruusjärjestöltä on saatavissa rahoitusta avaruusteknologian soveltamiseen maassa
  • Rahoitus edellyttää kaupallista hyödynnettävyyttä
  • Soveltamiseen on liityttävä myös teknologinen riski

Onko sinulla idea, miten voisit soveltaa olemassa olevaa avaruusteknologiaa uudella tavalla maanpäällisessä liiketoiminnassa, mutta teknologiaa pitää vielä hioa? Euroopan avaruusjärjestö ESA tarjoaa tähän ongelmaan nyt rahoitusta. ESA on ollut mukana jo vuodesta 2009 tukemassa T&K-hankkeita, joissa avaruusteknologia on löytänyt tiensä yritysten arkipäivään.  Näistä projekteista voit lukea lisää täältä.

40 000 euron rahoitus on tarjolla projektille, joissa on selkeää kaupallista hyödynnettävyyttä ja johon hyödyntäjä on sitoutunut. Kehitysprojektin on pohjauduttava olemassa olevaan avaruusteknologiaan ja siihen on liityttävä merkittävä teknologinen riski. Etusijalla projektiarvioinnissa ovat siis ideat, joissa siirrettävän teknologian hyödynnettävyyttä ei ole aikaisemmin testattu. Hakemus jätetään englanniksi ja tarkemmat ohjeet löytyvät täältä: https://turkubusinessregion.com/en/2019/01/22/receive-funding-for-space-technology-transfer-down-to-earth/