Kesäteekkareille suunnattu auto- ja asuntokampanja alkoi

  • Diplomi-insinöörikoulutuksen vähäisyys vaikeuttaa kesätyöntekijöiden rekrytointia Turun seudun yrityksiin
  • Kesäteekkareiden houkuttelemiseksi on jo useana kesänä kampanjoitu auto- ja asuntoeduin
  • Kampanja on suunnattu kone-, tuotanto- ja meri- ja rakennustekniikan DI- sekä arkkitehtuurin opiskelijoille Suomen teknillisissä yliopistoissa

Lounais-Suomen poikkeuksellisen laaja teollisuuden tilauskanta ja ensi vuosikymmenen puoliväliin asti ulottuvat kasvunäkymät synnyttävät alueelle lähivuosina jopa 30 000 uutta työpaikkaa. Osaajia haetaan useille eri aloille, mutta erityisen haastavaa on diplomi-insinöörien rekrytointi.

Turussa diplomi-insinöörin tutkinnon voi suorittaa biotekniikassa, tietotekniikassa ja kemiassa. Sen sijaan viime vuosina kasvaneeseen meri- ja teknologiapuolen diplomi-insinööripulaan ei toistaiseksi ole löytynyt pysyvää ratkaisua.

– Alle kaksi prosenttia Suomessa tehdyistä diplomi-insinöörin tutkinnoista tehdään Turussa. Kun teekkari helposti hakeutuu opiskelukaupungissaan tarjolla oleviin kesätyömahdollisuuksiin ja yritysverkostoihin, heidän rekrytoimisensa Turun alueella toimivaan yritykseen on usein vaikeaa, sanoo Teknologiakampus Turkua johtava professori Mika Hannula.

Turun seudulla kesäteekkareiden houkuttelemiseksi on jo useana kesänä kampanjoitu auto- ja asuntoeduin. Rekrytointien helpottamiseksi Turku Science Park Oy ja Turun kaupunki käynnistävät tänäkin vuonna Kesäteekkari-kampanjan. Kampanjassa opiskelijoille tarjotaan työsopimusta vastaan ilmaiseksi kolmen kuukauden vuokra-asunto (arvo 300 €/kk) Turun ylioppilaskyläsäätiön asunnossa ja Turun seudun joukkoliikennekortti.

– Tänään 15.1. käynnistyvä kampanja on suunnattu kone-, tuotanto-, meri- sekä rakennustekniikan DI- ja arkkitehtiopiskelijoille Suomen teknillisissä yliopistoissa. Etu on tarjolla 20 opiskelijalle ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, kertoo kampanjan toteutuksesta Turku Science Park Oy:ssä vastaava erityisasiantuntija Tero Keva.

Kesäteekkareita tavoitellaan myös kiertueella, joka vierailee Lappeenrannan teknillisen yliopiston DuuniDayssa ti 29.1.2019, Oulun yliopiston Pestipäivässä to 31.1.2019 ja Tampereen Teknillisen yliopiston Yrityspäivässä to 7.2.2019.

– Turun seutu tarjoaa loistavat mahdollisuudet suorittaa opintojen aikainen työharjoittelu ja saada tätä kautta yhteyksiä sekä suhteita alueen yritysmaailmaan. Meillä on useita kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettuja yrityksiä, jotka aktiivisesti etsivät tulevaisuuden lupauksia riveihinsä, Keva jatkaa.

Kesäteekkari-kampanja esillä Oulun Pesti-päivillä 2018

Yksi Turun vetovoimatekijöistä ovat kaupungin upeat vapaa-ajanviettomahdollisuudet. Aurajokiranta, Ruisrock ja DBTL-kaupunkifestivaali elävöittävät kaupunkia. Kesällä tarjolla on myös upeita harrastusmahdollisuuksia esimerkiksi purjehduksen tai golfin parissa.

Kesäteekkari-kampanjan edut ovat voimassa kesä-, heinä- ja elokuussa 2019. Yritys ja opiskelija vastaavat kesätyö- sopimuksen tekemisestä normaaliin tapaan, minkä jälkeen kampanjasivulle kirjautumalla ja omat tiedot täyttämällä voi hakea kesäteekkareille tarjolla olevia etuja. Kampanja on tarjolla 20 nopeimmalle hakijalle etusijan ollessa ensimmäistä kertaa hakevilla.

 

Kampanjasivu: https://www.tippoint.fi/fi/yritykset/turun-seutu-kesateekkarikampanja-com-fi