Jukka Kola Turun yliopiston rehtoriksi

  • Turun yliopiston hallitus päätti yksimielisesti valita rehtoriksi professori Jukka Kolan
  • Maatalous- ja metsätieteiden tohtori Jukka Kola on tällä hetkellä Helsingin yliopiston professori
  • Viisivuotinen toimikausi alkaa 1.8.2019

Turun yliopiston rehtorin tehtävään haki 15 henkilöä. Heistä kahdeksan kutsuttiin haastatteluun ja neljä jatkohaastatteluun. Hallitus järjesti kärkiehdokkaille yleisölle avoimen haastattelu- ja keskustelutilaisuuden. Kärkiehdokkaista saatiin myös rekrytointikonsultin soveltuvuusarvioinnit.

Hallitus painotti valinnassa erityisesti laajaa yliopistomaailman tuntemusta sekä tutkimus‐ ja koulutuspoliittista näkemystä, käytännössä osoitettua johtamiskokemusta, verkostoja ja vahvaa akateemista taustaa.

Turun yliopiston hallitus päätti yksimielisesti valita rehtoriksi maatalous- ja metsätieteiden tohtori, professori Jukka Kolan.

Kolalla on monipuolinen ja pitkä johtamiskokemus. Hän on muun muassa toiminut Helsingin yliopiston rehtorina. Lisäksi hänellä on laajat kansainväliset verkostot sekä yliopistokentän, eri yhteistyösektoreiden ja rahoituskanavien syvällinen tuntemus.

– Hallituksen vakuutti Jukka Kolan vahva yliopistotoiminnan tuntemus. Lisäksi valintaan vaikutti hänen näkemyksensä Turun yliopiston entistäkin vahvemmasta roolista monialaisena kansainvälisenä sivistysyliopistona, hallituksen puheenjohtaja Ritva Viljanen toteaa.

Kola on tällä hetkellä Helsingin yliopiston professori. Hän on aikaisemmin työskennellyt Helsingin yliopistossa rehtorina 2013–2018, vararehtorina 2010–2013 ja dekaanina kaudet 2007–2009 ja 2004–2006. Professorina hän on toiminut vuodesta 1999 alkaen.

Turun yliopiston nykyisen rehtori Kalervo Väänäsen toimikausi päättyy 31.7.2019.