Pikkuli-sovellus tuo päiväkoteihin uuden ryhmäkäyttösovelluksen

  • Pikkulin kaveritaidot -sovellus opettaa tunnetaitoja
  • Turkulaisyhtiön sovellus on tarkoitettu päiväkotien käyttöön
  • Pikkuli on kansainvälisessä animaatiossa, peleissä ja leikkipaikoilla seikkaileva lintu

Turkulainen Aittokoski Experience Oy on kehittänyt televisiosta tutun Pikkuli-animaatiohahmon ympärille päiväkoteihin ryhmäkäyttöön tarkoitetun sovelluksen. Pikkulin kaveritaidot -sovellus auttaa oppimaan yhteistyötä, tunteiden tunnistamista ja nimeämistä sekä vuorovaikutustaitoja.

Pikkuli-sovellus tukee monikosketusta, mikä mahdollistaa sen, että useampi lapsi voi käyttää sovellusta yhtä aikaa. Tämä ratkaisu tukee jo sinällään yhdessä tekemistä ja oivalluksia. Pikkuli-sovellus opettaakin lapsille niin kutsuttuja ”21. Century Skillsejä”, tämän päivän ja tulevaisuuden työelämätaitoja.

Pikkuli on pieni hurmaava lintu, joka seikkailee kansainvälisessä animaatiosarjassa, peleissä, leikkipaikoilla ja upeissa Pikkuli-tuotteissa sekä tunnetaito-opetussovelluksessa. Suomessa sarja esitetään sekä Pikku kakkosessa että Buu klubbenilla. Pikkuli-tv-sarja Lasten Areenassa sekä sivuilla  www.pikkuli.fi

Pikkulin opetussovellus on kehitetty Espoon kaupungin luotsaaman varhaiskasvatuksen digikokeilun aikana keväästä 2018 lähtien, ja se tulee kansalliseen jakeluun alkuvuodesta 2019. Kokeilussa havaittiin, että Pikkuli-animaatiohahmo vahvisti lasten kielen oppimista ja omaksumista. Pikkuli-animaatiosarjassa ei ole puhuttua kieltä, vaan siinä kommunikoidaan ääntein sekä eleillä, ilmeillä ja kuvakuplilla. Uudessa sovelluksessa on kuitenkin mukana suomenkielisiä sanoja, jotka ponnahtavat kuvaa koskettaessa esiin sekä kirjoitettuna että puhuttuna. Pelaamisen ja digitaalisen leikin myötä lapset oppivat uusia sanoja yhdessä puuhaamisen ohessa.