DelSiTech yhteistyöhön meksikolaisen lääkeyhtiön kanssa

  • DelSiTech ja meksikolainen Innovare ovat sopineet yhteistyöstä lääkehoidon kehittämiseksi HIV-infektioon
  • Yhteistyö on tärkeä DelSiTechin pyrkimyksille päästä Latinalaisen Amerikan lääkemarkkinoille
  • DelSiTechin lääkeannosteluteknologia perustuu omaan patentoituun biohajoavaan silikapohjaiseen biomateriaaliin

Turkulainen lääkeannosteluteknologia- ja lääkekehitysyritys DelSiTech Oy ja yksi Meksikon johtavista lääkeyrityksistä Innovare R&D ovat solmineet yhteistyö- ja lisenssisopimuksen. Sopimuksessa Innovare saa maailmanlaajuisesti oikeudet käyttää DelSiTechin silikapohjaista lääkeannosteluteknologiaa pitkäaikaisen HIV-lääkehoidon kehittämiseen ja kaupallistamiseen. Innovare kehittää uutta peptidilääkettä, joka estää HIV-1-viruksen kalvofuusiota ihmissoluihin ja siten estää infektion syntymistä.

”Lisenssisopimus on tärkeä etappi DelSiTechin pyrkimyksille päästä Latinalaisen Amerikan lääkemarkkinoille. Uskomme sen auttavan jatkossa myös uusien kumppanuuksien löytämisessä sekä Pohjois- että Etelä-Amerikassa”, sanoo DelSiTechin toimitusjohtaja Lasse Leino.

“Tämä lisenssisopimus on jatkumoa jo lähes kaksi vuotta kestäneelle yhteistyölle Innovaren kanssa, jonka aikana olemme pystyneet osoittamaan DelSiTechin silikateknologian paremmuuden kilpaileviin teknologioihin verrattuna”, Leino jatkaa.

Tehokkaamman HIV:n lääkehoidon kehittämiselle on edelleen suuri tarve. Erityisesti tarvitaan pitkävaikutteisia lääkkeitä. DelSiTechin lääkeannosteluteknologia soveltuu erittäin hyvin tähän tarkoitukseen” kertoo Innovare R&D:n meksikolainen toimitusjohtaja Gerardo Cardenas Vogel.

”Olemme tyytyväisiä voidessamme edistää HIV-potilaiden lääkehoitoa uusilla innovaatioilla”.

Sopimuksen mukaan Innovare maksaa DelSiTechille etappimaksuja kehitystavoitteiden saavuttamisesta eri kehitysvaiheissa sekä rojalteja ja etappimaksuja kaupallistamisesta ja tuotteiden myynnistä. Maksujen määriä ei julkisteta.

DelSiTech on lääkeannosteluteknologian osaaja

Turkulainen DelSiTech Oy kehittää ja kaupallistaa lääkeannosteluteknologiaa, joka perustuu omaan patentoituun biohajoavaan silikapohjaiseen biomateriaaliin. Yhtiön tarjoaa myös tuotekehityspalveluja ja lääkeannosteluratkaisuja muille alan toimijoille sekä lisensoi kehittämäänsä teknologiaa maailmanlaajuisesti. Yhtiö työllistää noin 20 henkilöä. Lisätietoja www.delsitech.com. Innovare on Meksiko Cityssä toimiva kansainvälinen lääkeyhtiö, joka kehittää ja kaupallistaa lääkkeitä mm. hematologisten, keskushermoston, urologisten ja infektiosairauksien hoitoon.