Kauppakamarin Elinkeinopoliittinen kuntateko -palkinto Salo IoT Campukselle

  • Valintaperusteluissa todetaan, että Salo IoT Campus on merkittävästi edistänyt Salon kaupungin elinkeinoelämän kehittymistä ja nousua sekä kohentanut alueen yritysilmapiiriä
  • Nopeasti kasvaneella Salo IoT Campuksella toimii jo 70 yritystä ja työskentelee 600 työntekijää
  • Vuosittain jaettavan palkinnon myöntää Turun kauppakamarin elinkeinopolitiikan valiokunta

Turun kauppakamarin elinkeinopolitiikan valiokunta on myöntänyt vuoden 2018 Elinkeinopoliittinen kuntateko -palkinnon Salo IoT Campukselle. Palkinto jaetaan vuosittain kunnalle, sen yhteistyöorganisaatiolle tai henkilölle, joka on toiminut erityisen hyvin yritysilmapiirin parantamiseksi tai elinkeinoelämän tai yritysten toimintaympäristön kehittämiseksi.

Palkinnon valintaperusteluissa todetaan, että Salo IoT Campus on merkittävästi edistänyt Salon kaupungin elinkeinoelämän kehittymistä ja nousua sekä kohentanut alueen yritysilmapiiriä. Salon IoT Campus on osoitus ennakkoluulottomasta ja innovatiivisesta tavasta edistää alueen elinkeinoelämää ja sen toimintaedellytyksiä sekä uuden yritystoiminnan syntymistä alueelle.

Salo IoT Campuksen toimitusjohtaja Jukka Vakula kertoo, että Salon kaupungin osuus Salo IoT Campuksen toteutuksessa on ollut merkittävä. Kaupunki loi kampusidean jo ennen kiinteistön hankintaa ja toteutti kampuksen syntymisen ensivaiheet. Ilman kaupungin rohkeaa ja ennakkoluulotonta päätöksentekoa ei kampusta olisi koskaan syntynyt.

”Salo IoT Campus on hyvä esimerkki uudenlaisesta yhteistyöstä ja yhdessä tekemisestä. Kun samassa paikassa on sekä tuotekehitystä, tutkimusta, valmistusta, palveluita ja opetusta, mahdollistetaan uusien innovaatioiden luonnollinen synty. Nyt innovaatiot eivät ole enää yhden yrityksen takana, vaan syntyvät verkostoista ”, Vakula toteaa.

Salo IoT Campuksen toiminta on kasvanut nopeasti. Kampuksella työskentelee jo 70 yritystä ja niiden yli 600 työntekijää. Lisäksi kampukselle elämää tuo Turun Ammattikorkeakoulu.

”Kiitoksen ansaitsevat Salon kaupungin ja Salo IoT Campuksen lisäksi kaikki projektiin osallistuneet tahot ja kampuksen sijoittajat. Salo IoT Campus on hyvä esimerkki siitä, mihin joustavalla yritysten ja kaupungin yhteistyöllä voidaan päästä”, muistuttaa Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna.

Turun kauppakamarin elinkeinopoliittisen kuntapalkinnon saajat:

2011: Uusikaupunki

2012: Loimaa

2013: Salo

2014: Kemiönsaaren kunta

2015: Turun kaupunki

2016: tekninen johtaja Antti Korte, Raision kaupunki

2017: Kaupunkifestivaali SHIFT

2018: Salo IoT Campus