Sofokus haluaa kannustaa seniorit digipolulle

  • Turkulaisyritys laati senioreille suunnatun nettioppaan
  • Tavoitteena on opastaa käytännönläheisesti digipalvelujen pariin
  • Kaikilla senioreilla ei ole digitaitoisia läheisiä, joilta kysyä apua

Digi kuuluu kaikille, mutta edelleen lähes miljoona suomalaista katselee digiloikkaa sivusta. Ylen Nettiä ikä kaikki -kampanja haastaa digitaitoiset opettamaan verkon käyttöä niille, jotka ovat vaarassa pudota kiihtyvän kehityksen kelkasta. Sähköisen liiketoiminnan asiantuntijakonserni Sofokus tarttui Ylen haasteeseen tekemällä digioppaan ja jalkautumalla palvelukoteihin.

– ”Olemme työskennelleet digitaalisuuden parissa pian 20 vuotta, joten koimme kansalaisvelvollisuudeksemme vastata YLE:n haasteeseen. Sitä paitsi maamme tarvitsee kipeästi lisää digiosaajia: miljoona ihmistä lisää digin pariin on huikea mahdollisuus!” avaa aiheen taustoja Teemu Malinen, sähköisen liiketoiminnan moniyrittäjä ja Sofokus-konsernin toimitusjohtaja.

Sujuvasti digitaalisia palveluita päivittäin käyttävä unohtaa helposti miten hankalaa asioiden hoitaminen ilman asiaan kuuluvia taitoja voi olla. Itseoppiminen tehostuu merkittävästi kannustuksella ja tuella. Sofokuksen järjestämän digiopetuksen ajatuksena on ohjata palvelutalojen asukkaita käyttämään mobiililaitteita ja erilaisia palveluita verkossa sytyttääkseen kipinän uuden oppimiseen.

– ”Asukkaamme ovat usein omatoimisia, ajan hermolla olevia senioreja, joista moni harrastaa aktiivisesti. Osa nykyisistä palveluista, omien asioiden hoitamiseen liittyvistä asioista tai yhteydenpidosta on kuitenkin sellaisten laitteiden ja näppäinten takana, joita asukkaat eivät ole aiemmassa arjessaan luontevasti käyttäneet. Monia opettaa nuorempi polvi, mutta kaikilla ei ole digitaitoisia läheisiä. Haluamme auttaa asiakkaitamme nauttimaan nykyajasta ja sen mukanaan tuomista eduista. Sofokuksen tarjoama selkokielinen, ammattilaisten vetämä ja asukkaan digitaitoja lisäävä opetus on yksi apu tähän.” kertoo Saga Caren myynti- ja markkinointipäällikkö Laura Isohanni.

Koulutuspäivän lisäksi Sofokus toteutti palvelutaloihin jaettavan Seniorien nettioppaan. Verkon käytön opas avaa digin mahdollisuuksia ja opastaa lukijan käytännönläheisesti palveluiden käyttöön.

– ”Oppaamme antaa ohjeet mm. omien terveystietojen tarkistamiseen netistä ja YLE Areenan ohjelmien katsomiseen. Fyysiseen opaskirjaseen on mukava palata, kun haluaa muistinvirkistystä”, kuvailee Sofokuksen markkinointikoordinaattori Lauriina Holmström.