Haku syksyn BusinessUp-yrityskiihdytykseen käynnissä

  • SparkUpin seitsemäs BusinessUp-kiihdytysohjelma starttaa syyskuun lopulla
  • Hakuaika jatkuu 2. syyskuuta asti, mutta hakea kannattaa jo nyt!
  • Eduten ja Choose Your Future saivat kevään ohjelmasta lisäpotkua omille suunnitelmilleen

BusinessUp-yrityskiihdytysohjelma tarjoaa jälleen syksyllä intensiivisen sparrausputken innovatiivisille ja kasvu- sekä kansainvälistymispotentiaalia omaaville startup-yrityksille ja liikeideoille. Tiedossa on 10 viikkoa, joiden aikana kymmenkunta tiimiä asiantuntijoiden valmennuksessa ja myös toinen toisiaan haastaen kehittävät liikeideoitaan kohti kasvu-uraa.

– Mukana on aina sekä jo toimivia startup-yrityksiä että kypsällä idea-asteella olevia tiimejä, jotka haluavat testata mahdollisuuksiaan edetä liiketoimintaideansa kanssa kohti toteutusta, kertoo Johanna Puhtila ohjelmaa toteuttavasta Turku Science Park Oy:stä.

Pitchaukset ja mentoroinnit vetonauloina

BusinessUp on saanut paljon positiivista palautetta siihen osallistuneilta. Päättyneenä keväänä ohjelmaan osallistunut Eduten Oy on Turun yliopiston kehittämän, peruskouluille suunnatun digitaalisen oppimisympäristö Villen kansainvälistymistä varten perustettu yhtiö. Toimitusjohtaja Henri Muurimaa suosittelee ohjelmaa kaikille aloitteleville yrityksille.

Eduten on päässyt palvelunsa kanssa hyvään vauhtiin. Kuvassa Einari Kurvinen (vas) ja Erkki Kaila.

– Saimme ohjelmasta paljon hyötyjä niin mentorointien kuin tietoiskujen kautta. Pitchausharjoitukset Mike Bradshawn johdolla olivat myös erittäin hyödyllisiä. SparkUp ylipäätään on jo paikkana aivan mahtava, siellä törmää ihmisiin ja saa ideoita, vaikka ei ohjelmaan olisi osallistunutkaan.

BusinessUpin päätteeksi järjestetään perinteisesti osallistujien kesken pitchauskilpailu, johon valmistautuminen auttaa oman idean kiteyttämisessä ja markkinoimisessa sekä potentiaalisille asiakkaille että rahoittajille. Tässä kisassa Eduten sijoittui keväällä kakkoseksi.

Susanna Lahtinen Choose Your Future
Susanna Lahtinen kevään BusinessUp Demo Dayssa.

Paremmin pärjäsi vain Choose Your Future, joka ennen BusinessUpiin osallistumistaan oli jo ehtinyt esittäytyä jopa Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokousviikolla. Kaikki alkoi syksyllä 2015, kun Turun kauppakorkeakoulussa toteutettu vapaaehtoisprojekti turvapaikanhakijoiden kotoutumisen tueksi tuotti sovelluksen, jolla voidaan tarjota kiinnostavaa tekemistä ja mahdollisuuksia kohtaamisiin. Voitettuaan Facebookin ja USA:n ulkoministeriön Facebook Global Digital Challenge -kilpailun helmikuussa 2016, sai tiimi kutsun esitellä sovellustaan YK:lle. Onnistumiset inspiroivat lopulta perustamaan yhteiskunnallista haastetta ratkovan yrityksen.

– Yksi jäsenistämme tunsi SparkUpin tutustuttuaan paikkaan aiemmin järjestetyllä esittelykierroksella. Päädyimme syksyllä hyödyntämään mahdollisuutta käyttää SparkUpia yhteisenä työskentelytilana. Samalla meidät houkuteltiin hakemaan myös BusinessUpiin, mikä osoittautuikin loistavaksi päätökseksi, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Susanna Lahtinen.

– Meille ykkösjutuksi osoittautui ohjelmaan kuulunut mentorointi. Saimme siitä ulkopuolista apua strategiamme kehittämiseen. Vielä ohjelman päätyttyäkin olemme saaneet säännöllistä mentorointia Turku Science Park Oy:n asiantuntijalta.

Haku syksyn 2018 ohjelmaan alkanut

Turku Science Park Oy toteuttaa maksuttoman BusinessUp-kiihdytysohjelman kaksi kertaa vuodessa. Mentoroinnit ja pitchit ovat yksi osa kokonaisuutta, jossa osallistujat analysoivat ja kirkastavat ideoitaan, mutta myös esimerkiksi rahoituslaskelmiaan sekä markkinointiaan. Ohjelma avaa monesti myös uusia yhteistyökuvioita, kun eri alojen osaajat jakavat osaamistaan koko ryhmälle.

Seuraava, syksyn 2018 ohjelma käynnistyy syyskuun jälkipuoliskolla ja huipentuu DemoDayn pitchauksiin marraskuun lopulla. Haku on jo alkanut ja jatkuu 2.9. asti.

– Käymme hakemuksia läpi jo ennen juhannusta ja taas heinäkuun lopusta alkaen, joten osaa hakijoista ehdimme haastatella jo ennen hakuajan päättymistä, Johanna Puhtila vinkkaa.

Lisätietoja voi kysyä sähköpostitse johanna.puhtila@turkubusinessregion.com tai puhelimesta 0400 247 023. Hakulomake löytyy osoitteesta https://www.lyyti.fi/reg/BusinessUpFall18.