Turun kesäteekkarikampanja kasvattaa suosiotaan

  • Kesäteekkarikampanja houkutteli 40 diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijaa töihin Turun seudun yrityksiin
  • Kampanja järjestettiin nyt neljännen kerran
  • Yrityksiä mukana on tänä vuonna 25

Turun kaupungin ja Turku Science Park Oy:n kesäteekkarikampanja on houkutellut 40 tekniikan alan diplomi-insinööriopiskelijaa ja arkkitehtiopiskelijaa kesätöihin Turun seudun yrityksiin. Vetovoimaa on erityisesti rakennus-, meri- ja teknologiateollisuuden yrityksissä.

Konetekniikan diplomi-insinööriopiskelijat Miko Lehtinen ja Eetu Rantanen iloitsevat teekkarikampanjan asunto- ja bussieduista, jotka ovat heistä merkittävä kädenojennus tiukalla budjetilla eläville opiskelijoille.

Kampanjan ideana on, että Turun seudulta kesätyöpaikan löytänyt kesäteekkari voi hakea asunto- ja bussikorttietua kolmeksi kuukaudeksi. Kampanja on suunnattu osaajille, joista alueella on erityinen pula: kone-, tuotanto-, meri- ja rakennustekniikan diplomi-insinööriopiskelijoille sekä arkkitehtiopiskelijoille Suomen teknillisissä yliopistoissa.

Kampanjan avulla 25 Turun seudun yritystä on löytänyt palkkalistoilleen yhden tai useamman kesäteekkarin. Tulijoita on Espoon Otaniemestä, Tampereelta, Oulusta, Lappeenrannasta ja Vaasasta.

Kampanja järjestetään nyt neljännen kerran. Viime kesänä Turun kaupungin tarjoamaan etuun tarttui 26 kesäteekkaria, tänä kesänä kampanjan kaikki 40 paikkaa täyttyivät nopeasti.

– Kampanjan menestys kertoo siitä, että kiinnostus Turkua kohtaan on kova, ja että turkulaisilla yrityksillä on aidosti mielenkiintoisia töitä tarjolla teekkareille, Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus iloitsee.

Hän toivoo, että kesäteekkarit olisivat tyytyväisiä valitsemiinsa yrityksiin ja päinvastoin, ja että mahdollisimman moni voisi harkita asettuvansa joskus pysyvästi Turkuun. Kattelus uskoo, että teekkareiden hyvät kokemukset Turusta kiirivät myös heidän kollegoidensa korviin.

Turkuun kesätöiden perässä muuttaneet teekkarit pääsivät tutustumaan toisiinsa Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajan Lauri Katteluksen isännöimässä kesäteekkarikampanjan illanvietossa.

Tekniikan alan osaajia tarvitaan Turussa ja Varsinais-Suomessa tulevaisuudessa yhä enemmän. Etenkin diplomi-insinööreistä on alalla kova kilpailu.

Kesäteekkarikampanja on yksi niistä toimenpiteistä, joilla Turun eri toimijat helpottavat yritysten ponnisteluja niiden etsiessä osaajia teknillisistä korkeakouluista ympäri Suomea.

Turkulaisyrityksistä kesäteekkareita ovat palkanneet muiden muassa Meyerin telakka ja suunnittelutoimisto Deltamarin. Deltamarin palkkasi kampanjan kautta kaksi konetekniikan insinööriopiskelijaa.

-Kampanjasta on merkittävää hyötyä, kun osaajia houkutellaan muilta paikkakunnilta. Kesärekrytoinnit ovat Deltamarinille merkittäviä siksi, koska 90 prosentilla kesätyöntekijöistä ura jatkuu yrityksessä opiskeluiden jälkeen, kertoo Deltamarinin henkilöstöpäällikkö Veijo Tuominen.

Turun kesäteekkarikampanja toteutetaan yhteistyössä Turun seudun joukkoliikenne FÖLIn ja Turun Ylioppilaskyläsäätiön kanssa. Vastaava kampanja on käynnissä myös Raumalla.