Turku Science Park Oy vahvisti ulkoisen rahoituksen osuutta toiminnassaan

  • Turku Science Park Oy:n liikevaihto oli 8,1 miljoonaa euroa
  • Ulkoisen rahoituksen osuus liikevaihdosta oli 22 prosenttia
  • Yhtiön hallituksen uusina jäseninä aloittavat Minna Arve, Elina Rantanen ja Piia Elo

Turun seudulla yritys- ja innovaatiopalveluita koordinoivan ja tuottavan Turku Science Park Oy:n toiminnot kasvoivat merkittävästi vuonna 2017. Seutukunnan positiivinen rakennemuutos, Turun kaupungin ja alueen elinvoimaa palvelevat kärkihankkeet sekä seudullisen Turku Business Region -markkinointikokonaisuuden valmistelu sävyttivät kehitysyhtiön toimintaa.

Vuosi 2017 oli ensimmäinen kokonainen tilikausi, jossa Turun seudun yritys- ja innovaatiopalvelut olivat keskitettyinä yhteen organisaation. Tilikauden liikevaihto nousi 8,1 miljoonaan euroon. Toiminnan suurin rahoittaja oli tuttuun tapaan yhtiön pääomistaja Turun kaupunki, jolta kertyi 52 prosenttia liikevaihdosta. Muiden Turun seudun kuntien osuus rahoituksesta oli 15 prosenttia. Koska yhtiön tuottamat palvelut ovat pääsääntöisesti maksuttomia, oli myyntituottojen osuus liikevaihdosta vain kuusi prosenttia.

Yhtiö on viime vuosina kuitenkin panostanut merkittävästi ulkopuolisen rahoituksen hankintaan. Etenkin EU-rahoituksen hankinta ja hankekonsortioiden rakentaminen vaativat osaamista, jota yhtiö on kyennyt ansiokkaasti kartuttamaan. Nyt liikevaihdosta jo lähes neljännes eli 22 prosenttia kertyi hankkeista, merkittävimpänä EU:n erilaiset rahastot, joiden osuus nousi 15 prosenttiin.

Turun seudun vahva rooli koko Suomen talouskasvun veturina heijastui myös Turku Science Park Oy:n toimintaan. Yhtiön asiantuntemusta hyödynnettiin mm. Rolls-Roycen, Valmet Automotiven, Vincitin ja venäläisen lääkeyhtiö Biocadin sijoittaessa toimintojaan Turkuun. Av-alan tuotantokannustimen markkinoinnissa yhtiöön kuuluva Länsi-Suomen elokuvakomissio WFFC saavutti tuloksia ensimmäisten kannustimen vauhdittamana tulleiden kansainvälisten elokuvatuotantojen käynnistyessä.

Halllitukseen uusia jäseniä

Turku Science Park Oy:n yhtiökokouksessa 16.5. vahvistettiin yhtiön uusi hallitus. Uutena hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana aloittaa Turun kaupunginjohtaja Minna Arve. Muita hallituksen jäseniä ovat kaupunginvaltuutettu Piia Elo (uusi), Åbo Akademin rehtori Mikko Hupa, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Rantanen (uusi), Turun kauppakamarin puheenjohtaja Matti Rihko, Turun kauppakamarin varapuheenjohtaja Jukka Rinnevaara, Turun kaupunkikehitysryhmän johtaja Pekka Sundman, Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila ja Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen.