Turkulainen Abomics julkaisi GeneAccount Service -geenitestin

  • Geneettiset ominaisuudet lääkehoidon suunnittelussa pitäisi huomioida nykyistä paremmin
  • Turkulaisen Abomics Oy:n geenitesti helpottaa lääkkeen sopivuuden selvittämistä
  • Vaaralliset sivuvaikutukset ja turhat kokeilujaksot voidaan testin avulla välttää

Yksilölliset erot lääkemetaboliassa on tunnettu pitkään ja sen tuottamat ongelmatkin on useiden lääkkeiden kohdalla hyvin dokumentoitu.Geenitestin tulos ei vanhene, ja tulokset päivittyvät GeneAccount-tililläsi jatkuvasti viimeisimmän tutkimustiedon mukaan. GeneAccount Service -geenitestin tulokset toimitetaan sähköisessä muodossa muutaman viikon kuluttua näytteen postittamisesta. Pääset tutkimaan kaikkien tutkittujen geenien yksilöllistä vaikutusta eri lääkeaineisiin ja kauppanimiin GeneAccount-palvelussa, jonne kerätään kaikki geenitestisi kautta hankittu tieto. Tämä tieto on myös terveydenhuollon ammattilaisten hyödynnettävissä, joten henkilökohtainen geneettinen perimäsi voidaan huomioida jatkossa aina kun sinulle ollaan määräämässä uutta lääkeainetta.

GeneAccount Servicen testin tiedoilla kuluttaja voi välttää turhien tai toimimattomien lääkkeiden vaarallisia sivuvaikutuksia tai pitkiä kokeilujaksoja sopivan lääkityksen löytämiseksi.

Abomics julkaisi 8.5.2018 GeneAccount Service -geenitestin, jonka avulla turvallinen lääkehoito on jokaisen saatavilla. Testi selvittää yli 120 yleisesti käytössä olevan lääkeaineen sopivuuden juuri sinulle. Testiin tarvitaan vain posken limakalvolta pyyhkäistävä näyte, jonka voi helposti lähettää analysoitavaksi laboratorioon. Muutaman viikon kuluttua saat sähköpostiisi kirjautumisohjeet omalle GeneAccount-tilillesi, josta näet yksilölliset, lääkekohtaiset hoitosuosituksesi.

Tiettyjen lääkeaineiden imeytyminen kehossa pohjautuu genetiikkaan: olemme jokainen ainutlaatuisia perimältämme. Sadoille tuhansille suomalaisille määrätään vuosittain lääkehoitoa, jonka suunnittelussa tulisi ottaa huomioon yksilölliset geneettiset ominaisuudet. Väärä annostus voi aiheuttaa vakavia sivuoireita tai johtaa toimimattomien lääkkeiden turhaan käyttöön.

Kuva: Abomics Oy.