Meyer Turku työllistää kelluvien älykaupunkien rakentajia

  • Meyer Turku rekrytoi laaja-alaisesti eri osaamisalojen osaajia
  • Tekijöitä tarvitaan niin Meyerille kuin telakan alihankkijoille
  • Opiskelijoille ja vastavalmistuneille tarjolla on poikkeuksellisen kiinnostavia harjoittelupaikkoja, työmahdollisuuksia ja urapolkuja

 

Ryhmä Turun kuuden korkeakoulun opiskelijoita vieraili Meyer Turku Oy:n telakalla tutustumassa mahdollisuuksiin. Turku Science Park Oy:n järjestämä vierailu veti bussin täyteen.

Eri alojen opiskelijat saivat vahvistuksen, että telakka on erittäin monipuolinen työpaikka. Uusia osaajia tarvitaan jatkuvasti.

– Heille, jotka epäilevät, onko Meyer Turulla alani osaajille töitä, sanon aina, että todennäköisesti on. Meyer Turku ei rakenna vain laivoja, vaan kelluvia älykaupunkeja. Meille rekrytoidaan kaikkea sitä osaamista, mitä kaupungin rakentamisessa ja pyörittämisessä tarvitaan, Meyer Turun henkilöstö- ja hallintojohtaja Tapani Lankinen kuvaa.

– Rekrytoimme laaja-alaisesti osaajia tuotanto-, insinööri-, myynti- ja suunnittelutehtäviin sekä tukitoimintoihin eli talous-, HR- ja IT-tehtäviin.

Kova rekrytointitahti jatkuu

Telakan tilauskirja on ennätysmäisen täynnä ja töitä riittää pitkäksi aikaa. Vuoteen 2024 mennessä tuotanto tulee nelinkertaistumaan vuoden 2014 tasoon nähden. Suora työllistämisvaikutus Turun alueella noussee 17 000 henkilöön.

Meyer Turun omia työntekijöitä on tällä hetkellä 1900. Seuraavan kolmen vuoden sisällä määrä tulee kasvamaan yli kolmasosalla. Lisäksi telakan verkostossa toimii noin tuhat muuta yritystä, joista valtaosa on suomalaisia – ja noin puolet varsinaissuomalaisia yrityksiä.

– Opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden kannattaa muistaa työtä hakiessaan myös alueen pienet- ja keskisuuret yritykset, jotka toimivat Meyer Turun alihankkijoina, erityisasiantuntija Tero Keva Turku Science Park Oy:stä muistuttaa.

Joka toinen työntekijä on uusi

Telakan henkilöstön ikärakenne on nuorentunut vauhdilla ja myös telakka-alue on suuressa myllerryksessä. Työ voimakkaasti kasvavassa yrityksessä vaatii valmiutta muutokseen.

– Meillä on paljon nuoria osaajia. Joka toinen telakkalainen on tullut taloon Meyerin perheen omistuksen aikana eli vuoden 2014 jälkeen, Lankinen kertoo.

– On hieno nähdä, että Meyer Turku on kiinnostunut opiskelijoiden osaamisesta. Telakka vaikuttaa nopeasti ja määrätietoisesti muuttuvalta, asiantuntevalta organisaatiolta. Töitä tuntuu olevan tarjolla monipuolisilla toimenkuvilla, vierailulle osallistunut opiskelija Pyry Lahtinen Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUO:sta toteaa.

– Kannustan opiskelijoita hankkimaan monenlaista osaamista. Joustavaa asetta tarvitaan, mutta kiinnostavia tehtäviä maailman parhaiden alusten parissa löytyy varmasti, Lankinen vahvistaa.

Yrityksessä kaikesta kielitaidosta on hyötyä. Tuotantotehtävissä työkieli on suomi, mutta muissa tehtävissä suomen osaaminen ei ole vaatimus.

Meyer kouluttaa myös itse henkilöstöä omassa Laivanrakennusoppilaitoksessaan, joka on juuri saanut tutkinnonanto-oikeuden.

Alueen työpaikat tutuksi

Opiskelijoiden vierailuja Turun alueen yrityksiin tullaan jatkamaan ja telakallekin saatetaan tehdä jatkovierailu.

– Kuuden korkeakoulun opiskelijoiden yhteiset vierailut Turun alueen yrityksiin ovat hyvä tapa tehdä työmahdollisuuksia tutuksi. Turun 40 000 korkeakouluopiskelijaa ovat valtava osaajareservi ja on tärkeää, että he löytävät alueen työpaikat, Keva kuvaa.

Osaajia tarvitaan

Meyer Turku Oy järjestää neljä rekrytointikierrosta vuodessa. Seuraava käynnistyy elo-syyskuun vaihteessa 2018. Harjoittelupaikat tulevat auki alkuvuodesta. Työpaikkoja on myös jatkuvassa haussa.

rekry.meyerturku.fi
opinnäytteet ja harjoittelupaikat
uratarinoita Meyer Turun telakalta

Kuva: Meyer Turku Oy