Meyer Turku luovutti uuden Mein Schiff 1:n TUI Cruisesille

  • Meyer Turku luovutti tänään uuden lippulaivan saksalaiselle TUI Cruisesille
  • Kaunis 315 metriä pitkä Uusi Mein Schiff 1 on kehitetty uudelleen suunnittelemalla erittäin hyvin menestyneestä, Turussa rakennetusta Mein Schiff –sarjasta
  • Uusi Mein Schiff 2, on jo rakenteilla Meyer Turun telakalla, ja TUI Cruises on tilannut kolmannen sisarlaivan, Mein Schiff 7:n, joka valmistuu vuonna 2023

Uusi Mein Schiff 1 on jo viides Turussa rakennettu TUI Cruisesin alus. Laivasarjaan on tehty jokaisen laivan kohdalla parannuksia perustuen matkustajilta saatuun palautteeseen. Uuden Mein Schiff 1:n suunnittelun lähtökohtana olivat matkustajien risteilykokemukset aikaisemmissa Mein Schiff 3 ja 4 –aluksissa.

Uuden Mein Schiff 1:n suunnittelu aloitettiin vuonna 2015 Meyer Turun arkkitehti- ja suunnittelijatiimien sekä TUI Cruisesin suunnittelijoiden yhteistyönä. Tuloksena on 20 metriä aikaisempia sarjan aluksia pidempi laiva, jossa erityisesti matkustajatiloja on suunniteltu uudestaan. Laivassa on myös useita erityiskohteita, kuten laivan perän lähes 50 metriä leveä uusi timantti, Lagune-auringonottoalue, uusi katettu urheiluhalli sekä laivan perässä korotettu lähes 400 metriä pitkä juoksurata.

– Perän vaikuttava 50 metriä leveä uudenlainen timanttirakenne vain kymmeniä metrejä potkureiden yläpuolella yhdistää lasia ja terästä. Timantti on hyvä esimerkki siitä, miten yhdistämme arkkitehtisuunnittelua insinööriosaamiseemme tehokkaiden ja hienostuneiden tietokonemallinnusten avulla. Innovaatiot, Turun laivanrakennustiimimme vahvistaminen, sekä 200 miljoonan euron investointimme ovat meidän keinomme kilpailla vahvasti valtio-omisteisia kilpailijoitamme vastaan, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer toteaa.

Myös ympäristöystävällisyys oli Uuden Mein Schiff 1:n suunnittelun keskeinen asia. Jokainen Mein Schiff on aina ollut edellistä energiatehokkaampi, ja nyt Uusi Mein Schiff 1 on suunniteltu jopa 10 prosenttia viime vuoden Mein Schiff 6:tta energiatehokkaammaksi. Uusi Mein Schiff 1 on ensimmäisiä risteilylaivoja, jossa on sekä pää- että lisämoottoreiden katalysaattorit, jotka vähentävät typpioksidipäästöjä.

– Olen erittäin kiitollinen, että TUI Cruises on lähtenyt mukaamme tälle innovaatioiden matkalle. Matka jatkuu edelleen uuden Mein Schiff 7:n tilauksen myötä, toimitusjohtaja Meyer jatkaa.

– Annamme itsellemme ja asiakkaillemme uuden Mein Schiff 1:n lahjaksi TUI Cruisesin kymmenentenä syntymäpäivänä. Tämä laiva kuvastaa uuden laivasukupolven aloitusta. Jatkamme laivastomme laajentamista ensi vuonna uudella Mein Schiff 2:lla ja vuonna 2023 Mein Schiff 7:llä, TUI Cruisesin toimitusjohtaja Wybcke Meier sanoo.

Seuraava Mein Schiff, Uusi Mein Schiff 2, on jo rakenteilla Meyer Turun telakalla, ja TUI Cruises on tilannut kolmannen sisarlaivan, Mein Schiff 7:n, joka valmistuu vuonna 2023.

Turusta Mein Shiff 1 suuntasi Hampuriin, missä se kastetaan 11.5.2018. Ensimmäiset matkustajat nousevat laivaan pian tämän jälkeen.

Uusi Mein Schiff 1 numeroina

Sopimus allekirjoitettiin: 1.7.2015

Pituus: 315 m

Leveys: 36 m

Bruttopainotonnit: 111 500

Matkustajia: 3132

Hyttien määrä: 1437

Miehistöä: 1092

Lippu: Malta