Turku laajentaa kansainväistä toimintaansa ja esittäytyy Pariisissa 24.4.

  • Turku esittäytyy pariisilaisille kulttuurin, elinkeinoelämän ja median vaikuttajille kaupunginjohtaja Minna Arveen johdolla
  • Esillä ovat kulttuuri ja ilmastoasiat
  • Turun tavoitteena on olla maailman ensimmäisiä hiilineutraaleja kaupunkeja

 

Turun kaupunki esittäytyy Pariisissa Suomen suurlähetystössä tiistaina 24.4. pariisilaisille kulttuurin, elinkeinoelämän ja median vaikuttajille kaupunginjohtaja Minna Arveen johdolla. Vierailu järjestetään yhteistyössä Suomen Pariisin suurlähetystön, Turun musiikkijuhlien sekä Visit Turun kanssa. Isäntänä on suurlähettiläs Teemu Tanner. Tilaisuuteen osallistuu myös Konecranesin toimitusjohtaja, Ranskan kunniakonsuli Panu Routila.

– Visiomme on, että Turku kasvaa kansallisesta suuren kaupungin roolista merkittävien eurooppalaisten kaupunkien sarjaan ja on niin asuin- kuin sijoituskohteena kiinnostava myös kansainvälisille osaajille. Toimimme Itämeren yhteisössä yhteistyössä, ja toimintamme vaikutukset leviävät Suomen ulkopuolelle, sanoo kaupunginjohtaja Minna Arve.

– Niin Pariisissa kuin muussakin kansainvälisessä työssä ja viestinnässä korostuu, kuinka Turussa tehdään voimakasta yhteistyötä kaupungin, yritysten, korkeakoulujen ja muiden toimijoiden kanssa koko alueen hyväksi. Tämä on Turun vahvuus, Arve jatkaa.

Turku panostaa kiertotalouteen ja ilmastonmuutoksen torjumiseen 

Pariisin tilaisuudessa kerrotaan kulttuurin lisäksi Turun strategisista tavoitteista, etenkin ilmastonmuutokseen reagoimisesta hiilineutraaliuden tavoitetta nopeuttamalla sekä eriarvoistumisen ja syrjäytymisen ehkäisystä.

Keskeistä Suomen menestykselle tulevaisuudessa ovat muun muassa kiertotalous, cleantech ja vihreä kasvu. Turusta ja Varsinais-Suomesta löytyy jo nyt alan korkeaa osaamista ja yritystoimintaa, ja Turun kaupungin tulokselliset energia- ja ilmastotoimenpiteet ovat saavuttaneet tunnustusta kansallisesta edelläkävijyydestä suurten kaupunkien sarjassa.

– Vuonna 2029 kaupunkimme täyttää 800 vuotta. Silloin Turku on Suomen ja maailman ensimmäisiä hiilineutraaleja kaupunkeja. Tämä on toteutuessaan maailmanluokassa todella merkittävä saavutus, jonka eteen Turku tekee määrätietoista työtä, painottaa kaupunginjohtaja Arve.