Fingerpori -elokuva kuvataan Turussa touko-kesäkuussa

  • Suosittu Fingerpori-sarjakuvasta valmistellaan elokuvaa
  • Kuvaukset sijoittuvat touko-kesäkuulle ja ensi-ilta on syksyllä 2019
  • Avustajahaku elokuvaan on käynnistynyt

Jättisuosittu, kulttimaineeseen noussut Fingerpori-sarjakuva kääntyy komediaelokuvaksi. Fingerpori kuvataan Turussa 8.5.-21.6.2018 ja ensi-iltaan se tulee syksyllä 2019.

Länsi-Suomen elokuvakomissiossa iloitaan kuvauksista jo nyt.

– Elokuvakaupunki Turku toivottaa jälleen kerran Solar Filmsin ja nyt Fingerpori-tuotannon tervetulleeksi Turkuun. Olemme erityisen iloisia siitä, että Turun oman pojan, Turun kaupunginteatterin taiteellisen johtajan, Mikko Koukin esikoisohjaus kuvataan juuri täällä Turussa, toteaa Fingerporin elokuvakomissaari Teija “Raju” Raninen.

Avustajia haussa

Elokuvan avustajahaku on alkanut. Elokuvaan haetaan avustajaksi mahdollisimman persoonallisia, kaikenkokoisia ja -näköisiä, Fingerporin maailmaan solahtavia henkilöitä. Avustajien työ keskittyy Turkuun. Avustajaksi voi hakea Solar Filmsin nettisivun kautta (https://solarfilms.com/avustajaksi/).

Ylhäällä vasemmalta oikealle Homelius (Kari Väänänen) ja Krapula-Päivi (Pirjo Lonka).
Alhaalla vasemmalta oikealle Rivo-Riitta (Jenni Kokander) ja Heimo Vesa (Santtu Karvonen). Credit: Solar Films / Marek Sabogal

Elokuvan tarina pohjautuu sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan luomaan Fingerpori-sarjakuvaan ja sen hahmoihin. Elokuvan käsikirjoittavat Petja Lähde ja Mikko Kouki. Merkittävissä rooleissa nähdään mm. Kari Väänänen (Homelius), Jenni Kokander (Rivo-Riitta) Santtu Karvonen (Heimo Vesa) Pirjo Lonka (Krapula-Päivi) ja Aku Hirviniemi (Allan Kurma).

Solar Filmsin elokuvan tuottaa Nina Laurio, joka tunnetaan mm. Äkkilähtö– ja Hevisaurus-elokuvien tuottajana. Vastaavina tuottajina toimivat Markus Selin ja Jukka Helle. Elokuvan levittää Nordisk Film.

– Fingerporin huumori naurattaa miljoonia suomalaisia. On hienoa saada muokata Fingerporin lajityyppi elokuvaksi ja saattaa se yleisön nähtäväksi. Uskon, että Fingerpori-elokuvan maailma kolahtaa yleisöön ja laajentaa Fingerporin kaupungin isolle kankaalle ja tuo tutut rakastetut sarjakuvahahmot uudella tavalla esiin, kommentoi tuottaja Nina Laurio.

Fingerpori-sarjakuva on yksi Suomen suosituimpia sarjakuvia. Fingerporia julkaisee tällä hetkellä kaikkiaan 44 eri mediaa, joista 11 on verkkojulkaisuja. Print-julkaisujen kautta sarjakuvan voi nähdä päivittäin (poislukien sunnuntai) 2,14 miljoonaa suomalaista.