Pääministeri Sipilältä tukea Tunnin junalle

  • Pääministeri vieraili SparkUpissa Varsinais-Suomen Yrittäjien tilaisuudessa
  • Sipilä sai evästyksiä yrittäjiltä ja vastasi yrittäjien kysymyksiin
  • Tunnin juna -hankkeen toteuttaminen yhtiömuotoisena sai Sipilältä tukea

Pääministeri Juha Sipilä vieraili Turussa maanantaina 12.3. Iltapäivän ohjelmassa oli Startup-yhteisö SparkUpin tiloissa pidetty Varsinais-Suomen Yrittäjien isännöimä tilaisuus, jossa pääministeri puhui Suomen lähivuosien haasteista ja vastasi yrittäjien kysymyksiin.

Tilaisuuden aloitti Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen, joka puheenvuorossaan muistutti pääministeriä Turun seudulle tärkeistä tavoitteista, Helsingin ja Turun välisestä Tunnin junasta sekä omasta DI-koulutuksesta.

Omassa puheenvuorossaan pääministeri Sipilä totesi Suomen pitkän taantuman jälkeisen kasvun lähteneen liikkeelle Varsinais-Suomesta. Hän myös kommentoi Tunnin junaa ja DI-koulutusta. Sipilä ei nähnyt Tunnin junan toteutumista budjettivaroin mahdollisena, mutta sen sijaan parlamentaarisen työryhmän näkemys yhtiömuotoisesti toteutettavasta radasta sai häneltä tukea.

– Rohkeutta tämän asian edistämiseen on vaikka vielä tällä vaalikaudella, Sipilä totesi.

Pääministeri Juha Sipilä SparkUpissa pidetyssä tilaisuudessa 12.3.2018.

Sipilä kommentoi myös DI-koulutuksen laajentamista Turun yliopistossa.

– Oma koulutus alueella ohjaa myös opiskelupaikan valintaa. Ymmärrän asian tärkeyden, mutta tämän pidemmälle asiassa ei tällä vaalikaudella päästy. Toteutettu verkostomainen FITech-malli on väliratkaisu, jonka vaikutuksia arvioidaan vuonna 2020.