Turku ICT Weekin teemoina teknologian murros sekä osaaminen

  • Turku ICT 2018 tarjoaa 14 eri tilaisuutta
  • Teemoja ovat teknologian murros ja osaaminen
  • Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia, ja löytyvät osoitteesta www.turkuictweek.fi

Ensi viikolla Turun seudulla järjestettävä Turku ICT Week tarjoaa 14 näkökulmaa tieto- ja viestintäteknologiaan. Tämän vuoden teemojen, teknologian murroksen ja osaamisen, ympärille rakentuu koko työelämän poikkileikkaavia puheenvuoroja.

– Osaaminen nousi tänä vuonna teemaksi, sillä elämme ison teollisen sekä digitaalisen murroksen keskellä. Suomi digitalisaation edelläkävijämaana ottaa ensimmäisenä iskuja vastaan, kun osaava väki loppuu kesken. Osaamisvaje on jo nyt kasvun este – ei vain ICT-alalla vaan kokonaisuudessaan kaikkialla yhteiskunnassamme, missä tarvitaan ICT-alan osaamista. Tämän ongelman ratkaiseminen on todella tärkeää kansantaloudellisesti, sanoo viikon koordinaattori Sonja Hyrynsalmi Turku Science Park Oy:stä.

Turku ICT Weekin 14 tilaisuuden sarja käynnistyy maanantaina 5.3. Kick Off -tilaisuudella, jossa esiintyvät paljon ICT-alan osaamisvajeesta puhunut ohjelmistoyrittäjien toiminnanjohtaja Rasmus Roiha sekä uudelleenkoulutuksiin ja yritysten osaamisvajeen ratkaisemiseen erikoistunut Reetta Vuorinen Saranen Consultingista. Tilaisuudessa kuullaan myös puoli miljoonaa euroa Sitran Ratkaisu 100-kilpailussa voittaneen tekoäly-yritys Headain edustajan puheenvuoro.

Viikon muut tapahtumat käsittelevät avaruusteollisuuden tarjoamia liiketoimintamahdollisuuksia, tietoturvaa, robotiikkaa, tekoälyä, digitalisaatiota ja teollista murrosta. Viikon aikana opetellaan myös videoiden tekoa sosiaaliseen mediaan ja käydään afterwork-keskusteluja osaajien kesken. Tarjolla on myös tietoa Fukuokan kaupungin tarjoamista startup-viisumeista Japaniin.

Tänä vuonna viikkoa vietetään jo seitsemättä kertaa.

– Turku ICT Week on tavoittanut edellisinä vuosina reippaasti yli tuhat osallistujaa. Myös tänä vuonna tavoite tulee varmasti täyttymään. Iso osallistujamäärä ja tapahtumien määrä ei ole itseisarvo, vaan pääasia on uuden oppiminen, verkostoituminen ja alueen osaamisen ja toimijoiden esittely, Sonja Hyrynsalmi kertoo.

Kaikki viikon tapahtumat ovat avoimia ja maksuttomia, mutta moni vaatii etukäteisilmoittautumisen. Koko viikon ohjelmaan voi tutustua osoitteessa http://turkuictweek.fi