Sofokus Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten listalle

  • Turkulaisyhtiö nousi kansainväliselle Inc.5000 -kasvuyrityslistalle
  • Sofokus työllistää jo lähes 50 henkeä
  • Yhtiö tähtää kansainvälisille markkinoille

Turkulainen sähköisen liiketoiminnan asiantuntijatalo Sofokus on noussut ensimmäistä kertaa Inc.5000 Europe 2018 listan sijalle 2473. Inc.5000 Europe listaa vuosittain Euroopan nopeimmin kasvavat yksityiset osakeyhtiöt.

– Olemme luonnollisesti innostuneita siitä, että meidät noteerattiin listalle, joka koostuu koko Euroopan kasvuyrityskannasta. Kansainvälistyminen on meille ajankohtaista ja saamme tästä lisää puhtia koneisiimme, toteaa Sofokus-konsernin perustaja ja digitaalisen liiketoiminnan moniyrittäjä Teemu Malinen.

Sofokus-konserni syntyi vuonna 2000 yhden miehen unelmasta. Tänään konserni työllistää liki 50 ihmistä ja tavoittelee 3,5 miljoonan euron liikevaihtoa kuluvalla tilikaudella. Konsernin tavoite on jatkaa kasvua kansainvälistymällä.

– Voisi sanoa, että paluu juurille on kasvumme salaisuus. Tajusimme aloittaneemme puolivahingossa 18 vuotta sitten niiden asioiden parissa, joilla tänään rakennetaan ylivoimaista ja epäreilua kilpailuetua, Malinen havainnollistaa.

Sofokus keskittyy toiminnassaan muotoilemaan asiakkaiden liiketoimintakonsepteja uudelleen alustatalouden aikakauteen sopivaksi. Yhdysvaltalainen CNBC Disruptor 50 listaa toimijat, jotka uudistavat voimakkaimmin omia toimialojaan. Jokainen yritys listalla hyödyntää alustatalouden keinoja liiketoiminnassaan.