Uutta raaka-ainetta kierrätysstyroxista

  • Laitilalainen PS-Processing laajentaa Smart Chemistry Parkiin
  • Ydinliiketoimintaa ovat styroxin keräys- ja käsittelypalvelut
  • Viime vuoden aikana yritys käsitteli yhteensä noin 300 tonnia styroxia, jota myydään tällä hetkellä pääasiassa eurooppalaisille muovialan yrityksille

PS-Processing perustettiin vuonna 2011, kun jätehuoltoyritys ja styroxia käsittelevä Sulotek tunnistivat styroxin uudelleenkäytön mahdollisuudet. Kierrätysstyroxista uusioraaka-ainetta valmistava laitilalainen yritys laajentaa toimintaansa nyt myös Smart Chemistry Parkiin. Liiketoiminnalle nähdään kasvupotentiaalia uusista kuitupohjaisista pakkausinnovaatioista huolimatta.

PS-Processingin ydinliiketoimintaa ovat styroxin keräys- ja käsittelypalvelut. Raaka-aineen lähteenä on pääasiassa styroxista valmistetut kalalaatikot, jotka yritys kerää ja käsittelee uudelleenkäytettäväksi materiaaliksi.

– Vaihtoehto styroxin kierrätykselle on sen hävittäminen polttokelpoisen jätteen mukana, sillä kevyenä materiaalina sen jätemaksut ovat edulliset.  Styrox vie varastossa kuitenkin paljon tilaa. Ympäristötietoinen ja vihreisiin arvoihin nojaava yritys miettii CO2-päästöjen syntymistä ja vie styroxin ennemmin kierrätykseen, avaa toimitusjohtaja Jarno Helistölä yrityksen liiketoimintaideaa.

PS-Processingin toimitusjohtaja Jarno Helistölä ja Jeri Sorri kävivät katsomassa uutta hallitilaa Raisiosta.

Yrityksen kehittämä mobiili keräys- ja käsittelypalvelu on kustannustehokas, sillä sen avulla styrox saadaan pakattua puolet pienempään tilaan. Viime vuoden aikana yritys käsitteli yhteensä noin 300 tonnia styroxia, jota myydään tällä hetkellä pääasiassa eurooppalaisille muovialan yrityksille.

Raision hallitila tulee toimimaan styroxin keräyspisteenä Turun seudulla toimiville raaka-aineen toimittajille. Kasvumahdollisuuksia yritys näkee niin raaka-aine kuin prosessikehityspuolellakin.

– Styroxia voitaisiin jatkojalostaa pidemmälle granuloimalla muovirakeiksi. Styroxia käytetään paljon myös elektroniikka- ja rakennusteollisuudessa, mistä olisi mahdollisuus kasvattaa raaka-ainevolyymia. Ehkä tulevaisuudessa myös kuluttajien keräyspisteiltä löytyy paikka styroxille, pohtivat Helistölä ja Jeri Sorri.