Kaarina jatkaa Kuntien imago -kyselyn kärjessä

  • Kaarinalla on yrityspäättäjien keskuudessa Suomen paras imago
  • Kaarina jatkaa kärjessä jo kuudetta vuotta
  • Myös suositteluarvioissa Kaarina on ykkönen

Kaarina on Taloustutkimuksen tekemän Kuntien imago 2017 -tutkimuksen mukaan edelleen Suomen ykköskunta. Kaarina sai parhaimman yleisarvosanan jo kuudetta vuotta peräkkäin.

Tutkimuksessa kysyttiin myös suosittelua NPS-mittarilla, eli voiko suositella kuntaa toiselle yritykselle toimipaikaksi. Kaarina nousee ykköseksi myös näissä suositteluarvioissa. Kaarina sai kiitosta erityisesti yrittäjämyönteisyydestä. ”Kaupunki on erittäin yrittäjämyönteinen, joustava ja toimii kuin olisivat itsekin yrittäjiä”, kommentoi eräs tutkimukseen vastannut johtaja.

Tutkimuksessa selvitettiin myös mielipiteitä yhdestätoista erilaisesta imagotekijästä. Tarkasteltaessa kaikkia imagotekijöitä yhdessä, kärkisijalle nousee Kaarina.

Kyselyn kakkoseksi nousi Kuopio, joka paransi sijoitustaan vuotta aiemmasta kuusi sijaa. Kuopiolle teki tilaa Seinäjoki, joka tällä kertaa sijoittui kolmannelle sijalle.

Kyselyyn osallistui 36 Suomen suurinta kaupunkia ja kuntaa. Tutkimuksessa selvitettiin kunnan alueella toimivien yritysten toimitusjohtajilta ja talousjohtajilta mielipiteitä oman kunnan asioista. Haastattelut on tehty puhelininformoituna Internet-kyselynä syksyllä 2017 ja tutkimukseen on vastannut yhteensä 1 456 henkilöä.