Länsi-Suomen elokuvakomissio WFFC:n toiminta laajenee Saloon

Turku Science Park Oy:n yhteydessä toimiva Länsi-Suomen elokuvakomissio (WFFC) ja Salon kaupunki aloittavat yhteistyön. Yhteistyön myötä WFFC:n toimialue laajenee Saloon ja WFFC alkaa markkinoida Turun seudun ohella myös Salon aluetta kuvauspaikaksi sekä kotimaisille että kansainvälisille elokuva- ja tv-tuotannoille.

Länsi-Suomen elokuvakomission tehtävänä on houkutella elokuva- ja tv-tuotantoja edustamalleen alueelle. WFFC tekee työtä elinkeinopoliittisista lähtökohdista ja sen tavoitteena on maksimoida tuotantojen alueelle jättämää taloudellista ja imagollista hyötyä. Elokuvan tuotantoprosessissa useat eri ammattilaiset, yritykset ja palvelut muodostavat saumattoman kokonaisuuden, jonka lopputuloksena syntyy elokuva. Elokuvatuotanto työllistää siis useiden eri toimialojen yrityksiä ja ammattilaisia, kuten matkailu, logistiikka, rakentaminen ja catering. WFFC tukee myös paikallisten av-alan toimijoiden liiketoiminnan ja toimintaympäristön kehittämistä.

Suomeen houkutellaan kansainvälisiä elokuvatuotantoja av-alan tuotantokannustimella

Suomessa otettiin vuoden 2017 alussa käyttöön av-tuotantokannustin, jonka myötä ulkomaisten tuotantojen kiinnostus Suomea kohtaan on kasvanut merkittävästi. Käytössä on maksuhyvitysjärjestelmä, joka tarkoittaa, että kansainvälinen tuotanto saa takaisin 25% Suomessa kuluttamastaan rahamäärästä. WFFC on vetovastuussa tuotantokannustimen kansainvälisestä markkinoinnista.

– Hienoa, että saamme Salon mukaan yhteistyöhön. Näin pystymme entistä paremmin vastaamaan tuotantojen tarpeisiin sekä kuvauspaikkojen että ammattilaisten osalta. Salossa on upeita kuvauspaikkoja – luontoa, kaupunkimiljöötä, kyliä ja historiallisia kohteita, joiden uskomme kiinnostavan tuotantoja, elokuvakomissaari Teija Raninen WFFC:sta sanoo.

Lisätietoja av-alan tuotantokannustimesta: www.filminginfinland.fi

Yhteistyöstä toivotaan työmahdollisuuksia av-ammattilaisille, palveluyrityksille ja avustajille

Yhteistyön myötä salolaiset av-alan ammattilaiset saavat mahdollisuuden työllistyä WFFC:n alueella kuvattaviin tuotantoihin. Lisäksi paikalliset yrityksen saavat mahdollisuuden tarjota palveluitaan alueella kuvaaville tuotannoille. Osana yhteistyötä WFFC järjestää ensi vuonna Salossa tilaisuuden, jossa paikallisia yrityksiä koulutetaan tuotantojen palvelemisessa ja hyödyntämisessä. Salossa järjestetään ensi vuonna myös avustajarekisterikuvaukset, jonne kaikki esiintymisestä kiinnostuneet voivat tulla ilmoittautumaan WFFC:n avustajarekisteriin.

– Toisihan tv-tai elokuvatuotanto Salolle myös uudenlaista näkyvyyttä ja matkailumarkkinoinnin mahdollisuuksia, toivoo ohjelmapäällikkö Anita Silanterä Salon kaupungilta.

Infotilaisuus kiinnostuneille yrityksille keskiviikkona 29.11.2017 kello 15 Salon IoT kampuksella

Yhteistyö alkaa Salon av-alan ammattilaisten sekä paikallisten tuotannoille palveluita tarjoavien yritysten (mm. majoitus, logistiikka, catering, rakennus) kartoittamisella. Salossa järjestetään yhteistyöstä infotilaisuus keskiviikkona 29. marraskuuta kello 15 paikallisille av-alan ammattilaisille sekä paikallisille yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita tarjoamaan palveluita elokuva- ja tv-tuotannoille.

Vuosina 2010-2016 kuvattujen elokuva- ja tv-tuotantojen vaikutus Turun seudulla

 • 35 kuvattua pitkää elokuvaa tai tv-sarjaa
  tuotantojen alueelle jättämä taloudellinen hyöty on yli 9 miljoonaa euroa
  651 kuvauspäivää
  670 työllistynyttä ammattilaista
  200 harjoittelupaikkaa tuotannoissa
  n. 14 000 majoitusyötä

WFFC:n toimialue kattaa seuraavat kunnat: Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo sekä Turku.