Turku Future Hackathon -innovaatiokilpailu ylitti odotukset

Turun kaupunki järjesti kaupunkikehityksen hackathon-tapahtuman 29.9.-1.10.2017 yhdessä Elisan Oyj:n, Turku Science Park Oy:n ja Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n kanssa. Kilpailu houkutti paikalle lähes 50 osallistujan kansainvälisen joukon, joka edusti kattavasti niin alueen oppilaitoksia kuin yrityksiä ja asiantuntijoita.

Kilpailun tavoitteena oli edistää Turun kampus- ja tiedepuiston alueen elävyyttä ja viihtyisyyttä kohentavia palveluja, kiinnostavia kohtaamispaikkoja ja fiksua liikkumista.

– Tiimien määrä ylitti kaikki järjestäjien odotukset. Tiimit pääsivät viikonlopun aikana todella hyvin asian ytimeen, vaikka lähtökohta oli haastava ja tehtävän määrittely antoi tarkoituksella paljon tilaa. Oli ilahduttavaa huomata, että kaikissa kilpailutöissä ja pitchauksissa oli jotain hyvää. Kaksi parasta löytyi helposti, mutta niiden järjestykseen saaminen oli mahdotonta. Niinpä kumpikin palkittiin 4 000 eurolla, kommentoi kilpailun tuomariston puheenjohtaja Marko Puhtila Turku Science Park Oy:stä.

Kilpailu täytti Turun kaupungin kampus- ja tiedepuiston kärkihankkeen asettamat tavoitteet.

– Viikonloppu synnytti runsaasti ideoita alueen elävyyden ja toimivuuden edistämiseksi. Erityisesti voittajatöiden vahvuutena oli kokonaisvaltainen lähestyminen, jossa oli huomioitu niin fyysisen, toiminnallisen kuin sosiaalisen ympäristön näkökulmat. Lisäksi ilahdutti erinomainen yhteistyö, jota kilpailussa eri toimijoiden kesken syntyi, sanoo kilpailutöiden arviointiin osallistunut kärkihankkeen projektipäällikkö Riitta Birkstedt.

Myös viikonlopun valmistelusta ja käytännön järjestelyistä vastannut projektipäällikkö Kalle Luhtinen Turku Science Park Oy:stä oli tyytyväinen.

– Näin suuren tapahtuman valmistelut ja organisoiminen vievät aikaa vähintään pari kuukautta ja on oikeastaan haikeaa, että itse tapahtuma on ohi niin nopeasti. Meillä oli hieno tiimi kokoamassa kilpailua, ja viikonlopun aikana me järjestäjät saimme myös energiaa tiimien innokkaasta työskentelystä, iloitsee Kalle Luhtinen.

Kilpailun voittajat Go Questing ja TwinCities

Go Questing -kilpailutiimin muodostivat Turun Ammattikorkeakoulun tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat Katriina JokinenMatti Krusviita ja Sade Sirén. Kilpailutyön tavoitteena on pelillistää sosiaalinen verkottuminen, etenkin kampusalueen opiskelijoiden keskuudessa. Sovellus helpottaa verkottumista ja uusien bisneskontaktien löytymistä.

TwinCities-kilpailutiimin perustivat paikan päällä hackathonissa Lari JaakkolaVeikko EevaJoonas UotinenAnton Nordqvist ja Ha Vu. Tiimi kokosi yhteen niin alueen opiskelijoita kuin yrittäjiä. Kilpailutyössä on tavoitteena rinnakkaistodellisuuden virtuaali-Turku -alustan avulla kokeilla kestävän kehityksen ratkaisuja ja tuoda esiin kaupunkilaisten tarinoita ja ideoita. Konsepti yhdistää asukaslähtöisyyden kaupungin päätöksentekoon, sekä lisää kaupunkikehitykseen joukkorahoitusmahdollisuuksia.

Turku Future Hackathon -kilpailun voittaneet tiimit TwinCities ja Go Questing.