SHIFT vakiinnutti paikkansa suurten yritystapahtumien joukossa

Turkulainen businessfestivaali SHIFTon noussut ennätysnopeasti valtakunnallisesti merkittävien kasvuyritystapahtumien joukkoon.

SHIFTin toimitusjohtaja Alexander Törnroth Suomi Areenan lavalla Slushin, Polar Bear Pitchingin ja Nordic Business Forumin edustajien kanssa.

 

Tunnusluvut vuoden 2017 tapahtumasta kertovat yli 130 % kasvusta niin liikevaihdon kuin kävijämääränkin suhteen. Alkukesästä vasta toisen kerran järjestetty tapahtuma keräsi Turun Linnaan ja Kakolan entiseen vankilaan 2300 yrityspäättäjää. Kasvuluvut ovat poikkeukselliset, ja SHIFTin kasvu onkin noteerattu myös muiden suuryritystapahtumien joukossa.Liikevaihdon ja kävijämäärän kasvu ei kuitenkaan ole SHIFTissä itsetarkoitus, vaan väylä entistä vaikuttavampaan tapahtumaan.

Tapahtuman toimitusjohtaja Alexander Törnroth taustoittaa: ”Kasvuluvut ovat merkittävät. Mielenkiintoisempaa on kuitenkin seurata tapahtuman vaikuttavuutta. Miten onnistumme murtamaan yritysten muutosvastaisuutta ja lisäämään rohkeutta ja uskoa tulevaan? Tai millä aikavälillä yritysten väliset kohtaamiset johtavat konkretiaan? Voimme esimerkiksi kerätyn palautteen perusteella todeta, että yli puolet viime vuoden kumppaneista hyötyvät taloudellisesti tapahtumasta.”

Myös Turun kaupungin näkökulmasta SHIFT on lunastanut paikkansa Turun suurtapahtumakentässä. ”On mahtavaa huomata, että turkulaisella tekemisen meiningillä ja ennakkoluulottomalla tavoitteiden asettamisella on päästy näin nopeisiin tuloksiin. SHIFT on malliesimerkki siitä, kuinka Turussa tehdään rajoja ylittävää yhteistyötä, joka hyödyttää paitsi kaikkia tapahtuman läheisiä sidosryhmiä, myös koko Suomen kilpailukykyä ja elinkeinoelämää.”, hehkuttaa Turku Science Parkin toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen.

SHIFT järjestetään kolmannen kerran toukokuussa 2018. “Ensi vuoden suunnitelmat jatkavat rohkeaa kasvustrategiaa. Haluamme, että SHIFT on entistäkin merkittävämpi piristysruiske alueen elinkeinoelämälle. Suurin kasvu tulee jatkossa Varsinais-Suomen ulkopuolelta ja varsinkin ulkomailta.”, Törnroth kertoo.

SHIFT on moni- ja poikkialainen kasvuyritystapahtuma, joka tuo yhteen eri alojen yritykset, yrityspäättäjät, rahoittajat, hallitusammattilaiset ja toimihenkilöt oppimaan toisiltaan yli toimialarajojen. SHIFT järjestetään kolmannen kerran toukokuussa 2018. Tapahtuman takana on voittoa tavoittelematon yhdistys Shift ry, jonka tavoitteena on edistää Turun, Varsinais-Suomen sekä koko Suomen kilpailukykyä sekä elinkeinoelämän menestystä. Tapahuman nettisivut ovat osoitteessa www.theshift.fi